SÜden Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi

SÜden Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu başvurusu


SİİRT (A.A) - Siirt Üniversitesi (SÜ) Senatosu, üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun açılması için YÖKe başvuruda bulundu.
     Siirt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı yazılı açıklamada, başvurusu yapılan fakülte ve bölümlerin Siirt ve bölge için gerekli olduğunu belirtti.
     2007 yılında kurulan üniversitede yeni fakülte ve bölümlerin açılıp öğrenci alımı yapması için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Şu anda gerek ilimiz, gerekse de bölgemiz için çok önemli olan Tıp Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu için senatomuz karar aldı ve bu kararımızı YÖK Başkanlığına sunduk. Çevre illerimizde herhangi bir Tıp Fakültesinin olmaması, bölge insanımızı mağdur ediyor. Vatandaşlarımız bu durumda Diyarbakıra gitmek zorunda kalmaktadırlar. Siirtte bu fakültenin açılması durumunda Batman, Bitlis, Şırnak, Mardin ve diğer çevre illerimiz büyük bir rahatlığa kavuşacaktır. Siirtte Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda okumak isteyen öğrencilerimiz Van, Diyarbakır, Konya, Aksaray, Tokat gibi illere gidip okumak zorunda kalıyorlardı. Maalesef bölgemizin ekonomik durumundan dolayı bu illerde yapılan sınavlara gidemeyen, sınavı kazanıp da maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan birçok öğrencimiz bulunmaktadır.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber SÜden Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER