SÜ, makale yarışmasında 3. oldu

SÜ, makale yarışmasında 3. oldu


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ), Ahi Evranın ölümünün 750. yılı dolayısıyla Kırşehirde düzenlenen Ahiliğe Genç Bakışlar Ulusal Sempozyumu Makale Yarışmasında 3. oldu.
     Atatürk Kültür Merkezi ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde yapılan yarışmanın sonuçları, geçtiğimiz hafta Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen törenle açıklandı.
     Yarışmaya, Türkiyedeki birçok üniversitenin son sınıf öğrencileri, lisansüstü eğitim gören öğrenciler, araştırma görevlileri ve başvurduğu tarihte doktorasını tamamlamış fakat öğretim üyeliğine ataması yapılmamış doktoralı araştırmacıların katıldı.
     Finale kalan 14 makalenin yüzde 75i bildiri, yüzde 25inin de sunum puanlarıyla oylandığı sonuçlarda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Berkay Orhaner, Ahilik ve Kurumsal Sorumluluk adlı makalesiyle birinciliğe ve 5 bin lira teşvik ödülüne layık görüldü.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi Coğrafya Bölümünden Arş. Gör. İlker Yiğit, Ahiliğe Farklı Bir Bakış: XVI. Yüzyıl Türkiyesinde Ahi Adlı Yerleşmeler ve Zaviyeler başlıklı bildirisiyle ikinciliğe ve 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.
     SÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Arş. Gör. Aysun Eren, Fütüvvet Geleneği ve Ahiliğin Gerekleri Çerçevesinde İdeal İnsan Tipi isimli makalesiyle üçüncülüğü elde ederken, 2 bin liralık teşvik ödülü almaya hak kazandı.
     Dereceye girenler, ödüllerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerden aldı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜ, makale yarışmasında 3. oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER