SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük

SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük töreni


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Beyaz Önlük töreni düzenledi.
     Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen törenin açılış konuşmasında, bireyin ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin, vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini, bu bağlamda ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
     Toplum olarak ağız ve diş sağlığı anlayışının tamamen değişmesinin zorunluluk haline geldiğini ifade eden Başçiftçi, diş hekimlerinin bu noktada sorumluluk gerektiren bir iş icra ettiğini dile getirdi.
     Başçiftçi, halka ağız ve diş sağlığının korunmasında her türlü bakım ve tedavilerinde özverili çalışmalarıyla kaliteli sağlık hizmeti verme görevini üstlendiklerini söyledi.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de emek vererek yetiştirdikleri fidanların büyüdüğüne, hatta meyve vermeye başladığına şahitlik ettiklerini, böyle bir günde öğrencilerin yanında olmanın ayrı bir kıvanç vesilesi olduğunu vurguladı.
     Fakültenin dereceye giren öğrencileri onur belgeleri alırken, öğrenciler öğretim üyelerinin elinden beyaz önlüklerini giydi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER