Su kuşlarının yumurtalarına yapay yuva

Su kuşlarının yumurtalarına yapay yuva -Yaban kuşların yumurtalarını yırtıcılardan korumak amacıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine 30 adet yapay yuva yerleştirdi


SAMSUN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü yaban kuşların yumurtalarını yırtıcılardan korumak amacıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine 30 adet yapay yuva yerleştirdi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, sürdürülebilir av ve yaban hayatı için su kuşlarının büyük önem arz ettiğini söyledi.
     Ornitolojik olarak önemli bir konumda bulunan Türkiyede sucul alanların çokluğuna paralel olarak kuş türü sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Karaman, şunları kaydetti:
     "Ülkemiz kuşların göç yolları üzerinde önemli bir köprü rolü üstlenmekte, her yıl milyonlarca kuş dinlenmek, kuluçka yapmak veya kışı geçirmek üzere yurdumuzun çeşitli kesimlerindeki sulak alanlara gelerek kıtalar arası yolculuklarını sürdürmektedir. Bu sebeple üreme dönemlerinde gerek göç eden kuşların, gerekse mevcut popülasyonun korunması gerekmektedir. Martı, şahin, saksağan gibi yırtıcı kuşlar ile çakal, tilki, yabani köpek, saz kedisi, kunduz, gelincik ve sansar karaya yuva yaparak kuluçkaya yatan su kuşlarının özellikle üreme döneminde ciddi kayıplar vermesine neden olmaktadır. Su kuşlarının üremesinde ciddi kayıplara neden olan bu yırtıcılarla farklı yöntemlerle mücadele edilmektedir."
     Su kuşlarının yırtıcılardan kaynaklanan kayıplarının minimum seviye indirilmesi için 342 kuş türünün yaşadığı Kızılırmak Deltası Kuş Cennetine 30 adet yapay yuva yerleştirildiğini ifade eden Karaman, sonuç alınması halinde yapay yuva sayısını arttıracaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Su kuşlarının yumurtalarına yapay yuva Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER