Su ürünleri fakültesine yeni yer aranıyor

Su ürünleri fakültesine yeni yer aranıyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüsünde yer alan Su Ürünleri Fakültesinin sahile yakın bir yerde kurulması için Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (BOSİAD) desteğiyle çalışma başlatıldı.
     Bodrumda uygun görülen bölgeler, BOSİAD Eğitim Komisyonu ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile gezildi. Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, BOSİADın Su Ürünleri Fakültesine uygun olacağını düşündükleri kamuya ait birkaç yeri Muğla Üniversitesine kazandırılması amacıyla gezdiklerini söyledi.
     Bodrumdaki tespitlerini sürdürdüklerini ifade eden Harmandar, şöyle konuştu:
     Bildiğiniz gibi BOSİAD tarafından üniversitemize Bodrumda su ürünleri fakültesi için yararlanabileceğimiz bazı gayrimenkullerin olduğu bildirildi. Bunları incelememiz gerekti, bu yönde talep vardı. Biz bu başvuru üzerine Bodrumdaki Üniversitemize kazandırabileceğimiz su ürünleri fakültesi ve denizcilik yüksek okulu ile ilgili bazı yapılaşmaları ve yerleşimleri sağlamak amacıyla tespitlerde bulunmaya geldik.
     BOSİAD Başkanı Mustafa Er ise BOSİADın eğitim komisyonunun çalışmaları sonucunda Muğla Üniversitesine bir yer kazandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.
     Tespit edilen yerleri Harmandar ile gezdiklerini anlatan Er, şöyle konuştu:
     Bin 200 kilometre sahili olan bir ilde su ürünleri fakültesi olması ne kadar doğru ise denize sıfır bir yerde olmaması da o kadar yanlıştı. BOSİAD olarak Bodrum yarımadasında birkaç araştırma yaptık. Fakültenin Bodruma taşınması yönünde birkaç yer tespit etmiştik. Su ürünleri fakültesini Bodruma taşıyalım, hiç olmazsa denizcilik fakültesi ve su ürünleri ile ilgili bölümleri denize sıfır bir yerde olması noktasında bir katkımız olsun istedik. Rektör hocamızda bugün bizim tespit ettiğimiz yerleri inceliyor. İnşallah buralar uygun olur. Biz de kendilerine BOSİAD olarak destek olmak istiyoruz. BOSİAD olarak su ürünleri fakültesini Bodruma kazandıracağız diye umuyorum.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Su ürünleri fakültesine yeni yer aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER