Sultanbeylide kültür

Sultanbeylide kültür-sanat sezonu 28 Eylülde açılacak


İSTANBUL (A.A) - Sultanbeylide kültür-sanat sezonu, 28 Eylülde açılacak.
     Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 28 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılışta, Taşkın Savaş yönetimindeki İstanbuldan Sesler Grubu, eserlerini seslendirecek.
     Türk sanat müziği ve Türk halk müziğinin sevilen parçalarını icra edecek grup, Aydos Kalesi ve efsanelerinden ilham alan Gülcan Tezcan ve Taşkın Savaşın düzenlediği Aydosta Mehtap isimli eseri, ilk kez açılış gecesinde seslendirecek.
     Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine birbirinden güzel konserler, paneller, sergiler, yerli ve yabancı önemli düşünürlerin söyleşilerinin yanı sıra hem minikler, hem de yetişkinler için tiyatro oyunları ile sinema gösterimleri yapılacak.
     Aydos Buluşmalarında, Mesnevi alanında Fatih Çıtlak, tarih alanında Tarihin Kapısı isimli söyleşileriyle Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz, edebiyat alanında ise Edebiyat ve Bilgelik isimli söyleşisiyle Sadık Yalsızuçanlar üçüncü sezonda da müdavimleriyle buluşacak.
     Ayrıca, Talha Uğurluel İstanbulun Kurtuluşu programı, yazar İskender Pala ise Boğaziçi bir Nehr-i Aziz isimli söyleşisiyle Sultanbeylililerin karşısında olacak.
     Sezonun ilk ayında Türk halk müziğinin sevilen ismi Esat Kabaklı, gençlerin beğeniyle takip ettiği Gece Yolcuları grubu, İstanbul Sazendeleri grubu, Şeref Taşlıova, Erol Parlak, Engin Özdeş, Oya İşboğa gibi isimler en güzel eserlerini Sultanbeylili müzikseverler için seslendirecek.
     Çocuklar, Gorillerle Dans, Oz Ülkesi, Şirin Cüceler, Gelenekten Geleceğe Karagöz gibi oyunlarla hem öğrenecek, hem de eğlenecek.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sultanbeylide kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER