Sultanbeyliden yurdun dört bir yanına kitap

Sultanbeyliden yurdun dört bir yanına kitap desteği


İSTANBUL (A.A) - Sultanbeyli Belediyesi, Kitap buluştursun bizi sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında toplanan kitapları Türkiyenin dört bir yanına ulaştırmaya başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, başlatılan kampanyayla ilçe genelindeki kitap kumbaralarında ve Aydos Kütüphanesinde toplanan yüzlerce kitap, Manisadan Hakkari ve Gaziantepe kadar birçok ilde ihtiyaç sahibi okullara gönderildi.
     Geçen yıl aralık ayında başlayan kitap toplama kampanyası çerçevesinde tüm Sultanbeylililerden evlerindeki fazla kitapları bağışlamaları istendi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanyayla toplanan kitaplar ihtiyaç sahibi okullara gönderilerek kitaplarla gönül köprüleri kuruldu.
     Kampanya aracılığıyla toplanan kitaplar ülkenin değişik yerlerine gönderiliyor. Şimdiye kadar Manisanın Salihli ilçesindeki Salihli Anadolu Ticaret Lisesi, Gaziantepteki Işıklı İlköğretim Okulu, Erzincan Üniversitesi gibi Türkiyenin çeşitli illerindeki okullara gönderilen kitaplarla kütüphaneler kuruldu.
     Kampanya çerçevesinde Hakkari Şemdinlide eğitim veren İMKB Lisesi öğrencilerine de üniversiteye hazırlık kitapları gönderildi.
     Sebahattin Zaim Üniversitesinin, Makedonyanın İştip kentinde, Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılan Hamidiye Medresesinde kuracağı kütüphaneye de destek verildi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sultanbeyliden yurdun dört bir yanına kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER