Sultandağında cami inşaatı yarım kaldı

Sultandağında cami inşaatı yarım kaldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı ilçesine bağlı Yeni Karabağ köyünde yapımına geçtiğimiz aylarda başlayan cami inşaatı kaynak yetersizliği nedeniyle yarım kaldı.
     Yeni Karabağ Köy Muhtarı Mehmet Sarıgöz, yaptığı açıklamada, köylerine yeni cami yapılması için köy imamı Mustafa İbiş ile birlikte hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlarla cami inşaatına başladıklarını ancak kaynak yetersizliği nedeniyle yeni cami inşaatını tamamlayamadıklarını söyledi.
     Köylerinde bulunan caminin 1880 yılında yapıldığını ve çok eski olması nedeniyle ibadet yapılmaya uygun olamadığını belirten Sarıgöz, şöyle konuştu:
     2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan atamalarda Yeni Karabağ köyüne İmam Hatip Mustafa İbişin ataması yapıldı. Köye gelerek göreve başlayan köy imamı İbiş, caminin 2002 yılındaki depremden çok fazla zarar gördüğünü ve ibadet yapılamayacağını söyledi. Bizlerde toplanarak köye yeni bir cami yapmaya karar verdik ve eski caminin yanına yeni cami yapılması için ilçe Kaymakamlığı, müftülük ve köy muhtarlığı olarak girişimlere başladık. Toplanan paralar ve malzeme yardımlarıyla kaba inşaatını bitirme aşamasına geldik. Fakat inşaat ustalarıyla, beton malzemesine borcumuz var hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yeni camiyi bitirerek en kısa sürede ibadete açma istiyoruz.
     Yeni caminin tamamlanmasıyla Cuma ve bayram namazları için vatandaşların çevre köy ve beldelere gitmek zorunda kalmayacağını vurgulayan Sarıgöz, caminin minaresiyle halılarını hayırsever bir vatandaşın üstlendiğini diğer eksikliklerin giderilmesi için ise hayırsever vatandaşlardan maddi yardım beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sultandağında cami inşaatı yarım kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER