Suluovada kömür satışları hızlandı

Suluovada kömür satışları hızlandı -Eski Çeltek Maden İşletmesi Müdürü Arabacı: -Kömür satışlarımızda yüzde 100 artış yaşanıyor


AMASYA (A.A) - Amasya İl Özel İdaresine bağlı Eski Çeltek Maden İşletmesi Müdürü Rıza Arabacı, kömür satışlarında yüzde 100 artış yaşadıklarını söyledi.
     Arabacı, yaptığı açıklamada, havaların serinlemesiyle birlikte kömür satışlarının hızlandığını belirtti.
     Ülke genelindeki ilk 100 işletme içinde üretim ve satış kapasitesi olarak ilk 3de yer aldıklarına işaret eden Arabacı, Bir açık ocak bir de kapalı ocakta yıllık 300 bin tüvenan ve 150 bin ton da satışa hazır mamul üretmekteyiz. Kalitesi ve 5 bin-5 bin 500 arası yüksek kalorisi nedeniyle evsel ve sanayi yakıtı olarak ülkemizin dört bir yanından sürekli talep alıyoruz. Türkiyenin en kaliteli linyit kömürü işletmemiz bünyesinde üretilmektedir dedi.
     Doğalgaz yakıtının ilçede kullanılmaya başlanmasının üretim ve satışları etkilemediğini belirten Arabacı, Çünkü ısınmak için şu anda doğalgaza geçen ev ve iş yerlerinde doğalgaz yakıtından önce ithal kömür kullanılmaktaydı. Doğal gazın ilçeye girmesi satışlarımızı etkilemedi ifadelerini kullandı.
     Kış aylarının yaklaşması nedeniyle satışlarda artış yaşandığını ve sevkıyatın hızlandığını belirten Arabacı, şöyle devam etti:
     Kömür satışlarımızda yüzde 100 artış yaşanıyor. Günlük laboratuvar kontrolleri yapılan ve 5 bin-5 bin 500 kaloriye sahip olan ürünlerimizden torbalı parça evsel yakacak kömürün ton satış fiyatı 255 lira+KDV, torbalı fındık kömür 205 lira+KDV, torbasız fındık kömür 85 lira+KDV ve torbasız toz kömür satış fiyatı ise 145 lira+KDV şeklindedir.
     Daha çok bölge dışına satış yaptıklarını ifade eden Arabacı, mağdur olmamaları için ilçe halkına da satışların başladığını vurguladı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada kömür satışları hızlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER