Sumbasta orman yangın uyarısı

Sumbasta orman yangın uyarısı


OSMANİYE (A.A) - Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya artan hava sıcaklığıyla birlikte meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulundu.
     Kaymakam Yosunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle kuruyan otların ve çalıların orman yangını açısından risk oluşturduğunu belirterek, vatandaşları her zamankinden daha fazla dikkatli olmaya çağırdı.
     Sumbasın 2 belde ve 12 köyden oluştuğunu, arazi yapısı olarak yüzde 60ından fazlasının ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatan Yosunkaya, Havaların ısınmasıyla birlikte risk ortamları artmaktadır. Bu yıl özellikle mayıs ayında bahar yağmurlarıyla birlikte büyüyen yabani otlar, sıcak nedeniyle kuruyarak orman yangınlarına neden oluyor. Vatandaşlar, özellikle bu aydan itibaren, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ilk yağmurlar yağıncaya kadar yangın riskine karşı dikkatli olmalı. Riskli sahaların yakınında ve tarım alanlarında, ormana birkaç kilometre mesafe bile olsa kesinlikle anız, kurumuş ot ve çalılıkları yakmamalılar dedi.
     Yosunkaya, yaz mevsimi nedeniyle vatandaşların yaylaya çıktıklarını, yaylacı ve piknikçilerin ormanlık alanda ateş yakmamasını isteyerek, çıkan yangınları Alo 177 Yangın İhbar, Alo 155 Polis İmdat ve Alo 156 Jandarma telefonlarına bildirmelerini istedi.
    
     Muhabir : Mustafa Yorulmaz / Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı : Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Sumbasta orman yangın uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER