SUMDERin hizmet binası açıldı

SUMDERin hizmet binası açıldı -SUMDER Başkanı Derdiyok: -Kentsel dönüşümde, ilçede birliğin aktif rol alacağı inancındayız


İSTANBUL (A.A) - Sultangazi Müteahhitler Birliği Derneğinin (SUMDER) hizmet binası törenle açıldı.
     Sultangazi tramvay durağının yanındaki dernek binasının açılış törenine, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Belediye Başkanı Cahit Altunay, SUMDER Başkanı Osman Derdiyok, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Doğrak, İlçe Müftüsü İsmail Koyuncu ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende konuşan Belediye Başkanı Altunay, hiçbir şeyin sadece belediyenin ve bazı kurumların tekelinde olmadığını belirterek, yerel yönetim denilince akla, çoğulculuk, katılımcılık, şeffaflık ve yerelliğin geldiğini söyledi.
     Altunay, bir şeyi yaparken ben yaptım oldu anlayışında olunmaması gerektiğini vurgulayarak, kanaatleri almak ve fikirlere danışmak durumunda olduklarını ifade etti.
     Bu fikirlerden çıkan projeleri dikkate almak zorunda olduklarını belirten Altunay, 4 yıl önce ilçeyi devraldığımızda, 500 bin nüfuslu bir köy devraldık. Ama kısa sürede 39 ilçe içerisinde en güzel yeri alacağına inandık ve bunun için çalıştık diye konuştu.
     Altunay, bunun insan odaklı bakış açısıyla başarılabileceğini ifade eden Altunay, bir bütün olarak Sultangazi için çalışacaklarını vurguladı.
     Sultangazinin gelişebileceğini dile getiren Altunay, çalışmalarını 3. Köprü, 3. havaalanı ve Kanalİstanbul projelerine göre geliştireceklerini kaydetti.
     Altunay, kentsel dönüşüm konusunda da derneğin ilçeye büyük katkılarının olacağını düşündüğünü belirtti.
     SUMDER Başkanı Derdiyok da derneğin, meslektaşlarını aynı çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu aktararak, ilçenin imarında önemli çalışmalarda bulunan meslektaşlarının ortak bir amaca hizmet etmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Derdiyok, 2012de 600 projeyi hayata geçiren dernek üyelerinin, ülke ve ilçe ekonomisine 500 milyon lira katkı ile 20 bin kişiye de iş imkanı sağladığını kaydetti.
     Önceleri bireysel projeler gerçekleştiren üyelerin, SUMDER çatısı altında daha büyük projelere imza atacaklarını anlatan Derdiyok, Ülkemizin gündeminde olan kentsel dönüşümde, ilçede birliğin aktif rol alacağı inancındayız. Bu konuda ilçemizin değerli yöneticilerinden ve ilçe halkından destek bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber SUMDERin hizmet binası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER