Sümela Manastırındaki ayin

Sümela Manastırındaki ayin -Trabzonun Maçka ilçesinde yer alan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 2 yıl önce ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırında bugün yapılacak ayine katılacak ziyaretçiler, manastırın bulunduğu ören ye


TRABZON (A.A) - Trabzonun Maçka ilçesinde yer alan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 2 yıl önce ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırında bugün yapılacak ayine katılacak ziyaretçiler, manastırın bulunduğu ören yerine geldi.
     Maçka ilçesinde Karadağın eteklerindeki Altındere Vadisinde bulunan tarihi Sümela Manastırında, Meryemananın ölüm yıl dönümü olarak kabul edilen bugün Hristiyan Ortodokslarca ayin yapılacak. Ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetecek.
     Ayine katılacak aralarında Rusya, Gürcistan ve Yunanistandan gelenlerin de bulunduğu ziyaretçiler, sabah saatlerinde Trabzon kent merkezi ve Maçka ilçesindeki otellerinden ayrılarak, kendileri için tahsis edilen otobüs ve midibüsler ile tarihi Sümela Manastırının bulunduğu alandaki sosyal tesislerin önüne geldi.
     Ziyaretçilerin bazıları buradan yürüyerek, bazıları da tahsis edilen araçlarla manastıra doğru hareket etti, bazı ziyaretçilerin ise sosyal tesislerin olduğu alandaki iş yerlerinden hediyelik eşya satın aldıkları ya da burada kahvaltı yaptıkları gözlendi. Erken saatlerde manastıra ulaşan ziyaretçiler ise 8 lira karşılığında bilet aldıktan sonra manastıra giriş yapmaya başlandı.
     Bu arada, ayin dolayısıyla polis ve jandarma ekipleri Maçka ilçesi ile Sümela Manastırı ve ören yeri çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Jandarmaya ait Çirkin ve Vanpir adlı bomba arama dedektör köpekleri manastır ve çevresinde patlayıcı madde aradı.
     Öte yandan, ayini izlemek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin akreditasyon yaptırdığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sümela Manastırındaki ayin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER