Suncheon EXPO 2013de Türk Bahçesi Milli

Suncheon EXPO 2013de Türk Bahçesi Milli Günü coşkusu -Kütür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı: -"Güney Koreli vatandaşların Türk Bahçesine yoğun ilgi göstermesinin ve Güney Kore ile olan kan kardeşliğimize geçen yıl yapılan stratejik


ANTALYA (A.A) - Tuncer Çetinkaya - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Güney Koreli vatandaşların Türk Bahçesine yoğun ilgi göstermesinin ve Güney Kore ile olan kan kardeşliğimize geçen yıl yapılan stratejik ortaklığı eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
     Güney Korenin Suncheon şehrindeki EXPO 2013 bahçesinde Türk Bahçesi Milli Günü kutlandı. Kutlamaya Arıcının yanı sıra Türkiyenin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, EXPO Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Suncheon EXPO 2013 Yönetim Kurulu Başkanı Soung Young Soo ve diğer yetkililer katıldı.
     İstiklal Marşı okunurken Güney Korelilerin ayağa kalkması ve saygı duruşuna katılması dikkati çekti.
     Arıcı, burada yaptığı konuşmada, Güney Kore ile diplomatik, kültürel, ticari ve dostluk ilişkilerimizin yarım asrı geride bıraktığını belirtti.
     20 Nisanda açılan ve 6 ay boyunca devam edecek Suncheon EXPO 2013 içinde yer alan Türk Bahçesinin Türk kültürünün çeşitliliğini ve geleneksel sanatlarımızı yansıtması bakımından önemli olduğuna işaret eden Arıcı, "Güney Koreli vatandaşların Türk Bahçesine yoğun ilgi göstermesinin ve Güney Kore ile olan kan kardeşliğimize geçen yıl yapılan stratejik ortaklığı eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiyede düzenlenen bu tür önemli sergilere Güney Koreli sektör temsilcilerinin katılımı bizleri memnun edecektir" diye konuştu.
     Soo ise kardeş ülke olarak nitelendirdiği Türkiyeden gelen heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk Milli Günü gibi etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade etti.
     Gülay da Suncheon EXPO 2013ü açılışının ardından 1 ay içinde 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Koredeki EXPOyu ziyaret eden herkes, aynı zamanda Türk Bahçesini de ziyaret ediyor. Ülkemiz için çok iyi bir tanıtım vesilesi. Burada aynı zamanda 2016da Antalyada yapılacak EXPO 2016 Antalyanın da tanıtımını yapıyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından sunulan halkoyunları gösterisine Güney Koreliler yoğun ilgi gösterdi.
     Arıcı ve beraberindeki heyet, daha sonra Suncheon EXPO 2013teki Türk bahçesini ziyaret etti. Heyet, EXPO alanındaki farklı ülkelerden çocukların yaptığı ve 14 bin resmin yer aldığı sergiyi de gezdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Suncheon EXPO 2013de Türk Bahçesi Milli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER