Suriyede din adamlarının kaçırılması

Suriyede din adamlarının kaçırılması -İki metropolitin kaçırılması nedeniyle Mardinde yaşayan Süryani cemaati, Paskalya Bayramını buruk kutlayacak


MARDİN (A.A) - Suriyede iki metropolitin kaçırılması nedeniyle Mardinde yaşayan Süryani cemaati, Paskalya Bayramını buruk kutlayacak.
     Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahimin bulunmaları için 5 Mayıstaki Paskalya Bayramında dua edilecek.
     Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahimin kaçırılmalarının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.
     Paskalya Bayramının 5 Mayısta kutlanacağını, bu yıl bayramın buruk geçeceğini ifade eden Özmen, kutlamalarda aşırıya gidilmeyeceğini söyledi.
     Ayin, kabul töreni ve duaların yapılacağını ifade eden Özmen, "5 Mayısta kutlayacağımız Paskalya Bayramında kaçırılan metropolitlerin de aramızda olması için dua edeceğiz" dedi.
     23 Nisan 2013te, Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahimin Suriyenin Halep kenti kırsalında kaçırıldığı belirtilmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol / Nurten Aslan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Suriyede din adamlarının kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER