Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı

Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı açılışı -Milli Eğitim Bakanı Avcı ve BBP Genel Başkanı Destici, Bilecikte Muhsin Yazıcıoğlunun adını taşıyan spor ve yaşam alanının açılışını yaptı


BİLECİK (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun adını taşıyan, spor ve yaşam alanının açılışını gerçekleştirdi.
     Avcı, Hürriyet Mahallesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanının açılışında yaptığı konuşmada, böylesine güzel bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Böyle bir spor ve yaşam alanını kente kazandıran Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcıya teşekkür eden Avcı, şöyle konuştu:
     "Bu tesis Bilecike çok yakıştı ama Muhsin Yazıcıoğlu adıyla daha çok yakıştı. Gösterdiğiniz bu kadirşinaslığa, bu vefaya çok teşekkür ediyorum. Burada gençler Muhsin Yazıcıoğlunu tanıyacak. Onun ideallerini hatırlayacaklar. Onun görmek istediği gençler olarak yetişecekler inşallah. Belediye Başkanımızın bu kadirşinaslığını kültür başkentliği sıfatına da yapılmış bir jest olarak görüyor ve teşekkür ediyorum."
     Destici ise Yazıcıoğlunun adına yapılan böyle güzel bir tesisin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Türk ve İslam coğrafyasının her yerinde Muhsin Yazıcıoğlunun sevildiğini anlatan Destici, şunları kaydetti:
     "Muhsin başkanımın bir hayali vardı. Bu topraklarda, bu coğrafyada başı açığıyla başı kapalısıyla, Kürtü, Türkmeni, Çerkezi, Lazı, Boşnakı, Arnavutu, Alevisi, Sünnisi doğduğu yerde doysun, alnı ak, başı dik ve karnı tok olsun istiyordu. O, hiçbir zaman yanlışın yanında yer almadı. Bedeli de ne olursa olsun onun karşısında hiç çekinmeden karşı koydu. Onun tek gayesi, bu topraklarda bütün insanlar güvende olması, özgür bir şekilde ve refah içerisinde yaşamasıydı. Biliyoruz ki ancak ve ancak Osmanlı, Selçuklu, Çanakkale ruhu yani Türk-İslam birliği yaşadığı sürece biz bu topraklarda barış, güven, huzur içerisinde yaşarız."
     Yağcı da vatandaşların Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanında güzel zamanlar geçireceğini bildirdi.
     Konuşmanın ardından Avcı, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Destici, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Yağcı ve beraberindekiler, dualarla alanın açılışını yaptı.
     Yağcı, Avcıya üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu tablo hediye etti.
     Kayı Boyu Cami Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt ise Avcı ve Desticiye üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu tablo verdi.
     Avcı, Destici ve beraberindekiler daha sonra tesislerde antrenman yapan futbolcularla bir süre sohbet etti ve penaltı atışı kullandı.
     Açılışın ardından Avcı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda, eğitimle ilgili genel değerlendirme toplantısına katıldı. Basına kapalı toplantıda Akpınar, Avcıya 1963 yılında mezun olduğu Pazaryeri ilçesi Demirköy İlkokulundaki diplomasını hediye etti.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mesut Tankulu / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER