Suriyede kadınlara tecavüzün durdurulması çağrısı

Suriyede kadınlara tecavüzün durdurulması çağrısı -Malatya Hanımeli Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, Suriyede tecavüze uğrayan kadınlara destek amacıyla basın açıklaması yaptı -Açıklamaya destek veren AK Parti Malatya Milletvekili Çalık


MALATYA (A.A) - Malatya Hanımeli Eğitim ve Kültür Derneği üyesi kadınlar, Suriyede kadınlara tecavüzün durdurulması için basın açıklaması yaptı.
     Soykan Parkındaki basın açıklamasına katılan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Suriyede yaklaşık iki yıldır yaşanan iç savaşın katliama döndüğünü ifade ederek, bundan en çok etkilenenin kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. Türkiyenin bu savaşın durması için elinden gelen çabayı gösterdiğini dile getiren Çalık, pek çok sığınmacının Türkiyede yaşamını sürdürdüğünü hatırlattı.
     Suriyede yaşananlara rağmen Birleşmiş Milletlerin duyarsızlık gösterdiğini savunan Çalık, Suriyede 2 bin 148i çocuk olmak üzere 60 bin sivilin öldürüldüğünü, yaklaşık 250 bin insanın yaralandığını, 400 bin kişinin tutuklandığını, 100 bin insanın kayıp olduğunu ve 600 bin kişinin de ülkesinden kaçtığını kaydetti.
     Suriyedeki kadınlara tecavüz edildiğini öne süren Çalık, Uluslararası Kurtarma Komitesi maalesef çok ciddi manada acı bir gerçeğe parmak bastı. Belki de malumun ilanıydı. Maalesef Suriyedeki kadınlarımızın bir savaş sebebi olacak tecavüzlerini gündeme getirdi. Mağdur, mazlum olan kadınlarımızın ve çocuklarımızın hak ettikleri güzelliklere kavuşması için Esedin Suriyeyi bir an önce bırakması gerekiyor. Bütün dünyanın bu katliama dur demesi gerekiyor diye konuştu.
    
     -Esedin annesi, eşi, teyzesi, kız kardeşi, halasına sesleniyoruz-
    
     Hanımeli Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gülnihal Gülaçar da pek çok insanın öldürüldüğü Suriyedeki olaylara, Suriyede petrolün olmaması, yeraltı zenginliklerinin bulunmaması, uranyum yataklarından mahrum olması nedeniyle dünyanın sessiz kaldığını öne sürerek, Maliye sırf uranyum yataklarına göz diktikleri için kendi menfaatleri adına batılı ülkelerin asker gönderdiğini savundu.
     Suriyede özellikle son birkaç ayda çok sayıda kadına tecavüz edildiğini dile getiren Gülaçar, Biz Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed gibilerini lanetliyoruz ama Esedin annesi, eşi, teyzesi, kız kardeşi, halasına sesleniyoruz; sizler kadınsınız, nasıl bu caniye engel olamıyorsunuz- dedi.
     Kadınlara tecavüz eden ahlaktan yoksun kişilere karşı tek ses, tek yumruk olması gerekenlerin yine kadınlar olduğunu vurgulayan Gülaçar, Malatyalı kadın dernekleri olarak bu cürümleri kınadıklarını, lanetlediklerini söyledi.
     Suriyeli kadınlara da seslenen Gülaçar, Maalesef bizler burada sizin durumunuzu televizyonlardan izliyor, üzülüyor, kahroluyoruz. Ancak şundan emin olun ki dualarımız sizinle. Yaşadıklarınız yüzünden sakın ola ki kendinizi bırakmayın. Şunu bilin ki sizler Allah katında tertemizsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz, başımızın tacısınız. Sizler ümmetin yüz akısınız. Bizi affedin, sizin için bir şey yapamıyoruz. Umarız dualarımız kabul olur ve bu savaştan muzaffer olarak çıkarsınız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suriyede kadınlara tecavüzün durdurulması çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER