Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak İslahiyedeki çadır kente yerleştirilen Suriyelilerin sayısı 6 bin 44e ulaştı


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak İslahiye ilçesindeki çadır kente yerleştirilen Suriyelilerin sayısı 6 bin 44e ulaştı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriyede yaşanan olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen ve Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesindeki çadır kente yerleştirilen 280 Suriyeli, akrabalarının bulunduğu İslahiyedeki çadır kente nakledildi.
     Böylece çadır kentte kalanların sayısı 6 bin 44e ulaştı. Çadırlarda kalan Suriyelilere, yazın sıcaklardan etkilenmemeleri için vantilatör dağıtıldı, tel örgülerle çevrili alanın güvenliği için bölgeye gece görüşlü kameralar yerleştirildi.
     Ayrıca kış için kullanılmak üzere çadırlara elektrikli soba da dağıtıldı.
     Tüm ihtiyaçları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı tarafından karşılanan Suriyelilerin barındığı çadır kentte, sahra hastanesi, kreşler, Türkçe-Arapça eğitim için derslikler, sosyal tesisler, çocuk oyun parkları, mescitler ve berber bulunuyor.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER