Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Carablus bölgesindeki çatışmalarda ölen 2 kişinin cesedi ile yaralanan 4 Suriyeli, Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


GAZİANTEP (A.A) - Suriyenin Carablus ilçesinde çıkan çatışmalarda ölen 2 Suriyelinin cesedi ile yaralanan 4 kişi, Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karkamış Sınır Kapısına 3 kilometre uzaklıkta bulunan Suriyenin Carablus ilçesi yakınlarında çıkan çatışmalarda ölen 2 Suriyelinin cesedi ile yaralı 4 Suriyeli, aileleri tarafından mayınlı alandan geçirilerek, Karkamış ilçesine getirildi.
     Cesetler, güvenlik güçlerine teslim edildi. Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı gelecek olan yaralılar için Karkamış Gümrük Muhafaza Müdürlüğü içinde hazır bekletilen ambulanslara alınan yaralılar ile 2 ceset, Nizip Devlet Hastanesine götürüldü.
     Ölen iki Suriyelinin, çıkan çatışmalarda ağır yaralandığı ve aileleri tarafından Karkamışa getirilirken yolda hayatını kaybettiği belirtildi.
     Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altında alınan 4 Suriyelinin hayati tehlikesinin bulunduğu, ölen 2 kişinin cesedinin ise hastane morguna konulduğu öğrenildi.
     İki gündür bölgede süren çatışmadan dolayı Nizip Devlet Hastanesine getirilen yaralı Suriyelilerin sayısının, bugün gelenlerle birlikte 8e çıktığı bildirildi.
     Çatışmaların şu an için Carablus ve Keklice köyünde devam ettiği, bölgede yaşanan çatışmadan dolayı gelecek olan yaralılar için Karkamış Gümrük Muhafaza Müdürlüğü içerisinde ambulansların hazır bekletildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Mehmet Öztaş
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER