Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kilisteki Suriyeye ait Esselame Gümrük Kapısı gece yoğun süren çatışmaların ardından muhaliflerin eline geçti -Esselame Gümrük Kapısına gelen Suriyeli muhalifler, kendi bayraklarını direğe astılar


KİLİS (A.A) - Kilis Öncüpınar Gümrük Kapasının karşısında yer alan Suriyeye ait Esselame Sınır Kapısının kontrolü gece Suriye ordu birlikleri ile muhalif güçler arasında çıkan yoğun çatışmaların ardından, bu sabah erken saatlerinden itibaren muhalif güçlerin kontrolüne geçti. Muhalifler sınırdaki bayrak direğine kendi bayraklarını astı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hatay Cilvegözü Gümrük Kapısının karşısında yer alan Babesselam Sınır Kapısı ile Karkamıştaki Cerablus Sınır Kapısının Suriye ordu birlikleri ile muhalif güçler arasında çıkan çatışmaların ardından kapıların kontrolünün muhaliflerin eline geçmesinin ardından, muhalifler güçler, dün gece de Kilisteki Esselame Sınır Kapısının kontrolünü ele geçirmek için kapıdaki Suriye ordu birliklerine karşı saldırı başlattı.
     Gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar yer yer devam eden çatışmaların ardından, Suriye ordu birlikleri Esselam Sınır Kapısından çekildi. Bunun üzerine Suriyeli muhalifler Esselame Sınır Kapısına gelip kapıdaki direkte asılı bulunan ve iki yıldız ile kırmızı, siyah ve beyaz renklerden oluşan resmi Suriye bayrağını indirip, yerine yeşil, beyaz ve siyah renkler ile 3 kırmızı yıldızdan oluşan kendi bayraklarını astılar.
     Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısının karşı tarafında yer alan Esselame Sınır Kapısının kontrolünü ele geçiren muhaliflere konteyner kentte kalan Suriyelilerin, araçla su ve yiyecek götürdükleri görüldü. Sınır boyunca yer yer silah seslerinin geldiği Öncüpınar Gümrük Kapasından Türk vatandaşları ile araçların Suriyeye geçişine gümrük yetkilileri can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle müsaade etmediği bildirildi.
     Suriye sınırında görevli Türk askerleri, sınırdan görüntü çekmeye çalışan Türk ve yabancı basın mensupları ile bölgede yer alan sebze ve meyve bahçelerinde çalışan köylüleri sınırdan uzaklaştırdıkları görüldü. Askerlerin sınır boyu zırhlı araçlar eşliğinde çok sıkı askeri önlem aldıkları gözleniyor.
    
     Muhabir: Hasan Özkal/Ahmet Ekinci/Mehmet Öztaş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER