Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında yağmalanan ve zarar verilen tırlardan 28i, Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi


HATAY (A.A) - Suriyenin Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ardından yağmalanan ve zarar verilen tırlardan 28i Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi.
     Toplam 4 tırı yağmalanan Ahmet Saz, dün getirdiği 1 tırın ardından bugün de kalan 3 tırını Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiyeye getirdi.
     Pirinç yüklü 4 tırın yağmalandığını ifade eden Saz, şöyle konuştu:
     Araçlarım kullanılamaz hale geldi. Tırların hepsinde pirinç vardı. Tırlardaki yükleri tampon bölgede Suriye plakalı tıra yükleyecektim. Ancak birtakım sıkıntılar nedeniyle Suriye plakalı tır gelmedi. Tırları tampon bölgede bırakarak geri döndüm. Daha sonra, Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ardından tırlarımı almak için gittiğimde, yağmalandığını gördüm. Maddi kaybım çok büyük.
     Babel Hava Sınır Kapısında 9 tırı yağmalanan Ali Cengiz de tırları almak için giden vincin arıza yaptığını, bu nedenle araçlarını getiremediğini kaydetti.
     Sınır kapısında muhaliflerin kendilerine tırlarını almaları için izin verdiğini ancak vincin arızası nedeniyle boş döndüklerini ifade eden Cengiz, gelecek günlerde kalan tırlarını almak için yeniden bölgeye gideceğini söyledi.
     Bu arada, yağmalanan ve zarar verilen hasarlı tırlardan 28i, Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi.
     Tırlardan bir kısmının, işlemlerinin yapılarak sahipleri tarafından götürüldüğü bildirildi. Suriye tarafında 3 tırın hala bulunamadığı, yanan bazı araçların da olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Cem Genco/ İsmihan Özgüven/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER