Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriye Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Molla: -Suriyeye insani yardımların acilen ulaştırılması gerekiyor


HATAY (A.A) - Suriye Türkleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Molla, Suriyeye insani yardımların acilen ulaştırılması gerekiyor dedi.
     Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki insani durumun giderek daha da kötüleştiğini, özellikle tıbbi anlamda trajedi yaşandığını belitti.
     Suriyedeki hastanelerin çok kısıtlı imkanlarla çalıştığını ifade eden Molla, Orada hizmet veren hem hastane sayısı hem de doktor sayısı yetersizdir. Bununla beraber, Suriyedeki devlet hastanelerine kaldırılan yaralı göstericiler Esed yanlıları tarafından işkence görüp hatta infaz bile edilebilmektedir. Suriyeye insani yardımların acilen ulaştırılması gerekiyor diye konuştu.
     Molla, Suriyede yüzlerce cesedin sokaklarda kaldığını, insanların can korkusuyla cenazelerini alamadıklarını kaydetti.
     Hava sıcaklıkları nedeniyle salgın hastalıklardan ve vebalardan çekindiklerini belirten Molla, ambargo altındaki bölgelere süt ve çocuk bezinin dahi ulaştırılmadığını, bu konuda da uluslararası toplumlardan destek istediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu/Salim Taş/Aycan Demirel
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER