Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde stratejik öneme sahip bazı noktaları ele geçirmesinin ardından bölgede aralıklarla top ve silah sesleri duyuluyor (Fotoğ


ŞANLIURFA (A.A) - Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde stratejik öneme sahip bazı noktaları ele geçirmesinin ardından bölgede aralıklarla top ve silah sesleri duyuluyor.
     AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Tel Abyad Sınır Kapısının kontrolünü eline geçirdikten sonra dün gece de aynı ilçede yer alan istihbarat binasını da alan muhalifler, Akçakaleye yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan güvenlik kuvvetlerine ait bir binayı kuşattı.
     Esede bağlı çok sayıda askeri personelin bulunduğu belirtilen binayı ele geçirmek amacıyla çatışmaların sürdüğü kaydedildi.
     Bu arada Akçakale ilçesinin karşısında yer alan ve yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Tel Abyada bağlı bir mahalleye top mermisi isabet etti. Şiddetli bir gürültünün ardından gökyüzüne duman tabakası yükseldi.
     Öte yandan okullarda eğitim ve öğretime bugün de ara verilen Akçakalede ise sınıra yakın bölgelerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlendi.
    
     Muhabir: Mehmet Güldaş - Müslüm Etgü
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER