Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Bayır Bucak Türkleri Derneği Başkanı Çiftçi: -Lazkiyenin Bayır-Bucak bölgesinde sefalet yaşanıyor


HATAY (A.A) - Bayır Bucak Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Fettah Çiftçi, Lazkiyenin Bayır-Bucak bölgesinde sefalet yaşanıyor dedi.
     Çiftçi, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı Hatayın Yayladağı ilçesindeki çadırkenti ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.
     Suriyedeki iç karışıklığın ve savaşın her geçen gün şiddetini arttırdığını ve orada yaşayan Türkmenlerin büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:
     Suriye ordusu saldırılarını Lazkiye bölgesinde arttırdı. Burada Yayladağı ilçesiyle Lazkiye arasında bulunan 36 köy ve 2 belde de Türkmenler yaşıyor. Bu köylere atılan bombaların seslerini Yayladağı ilçesinden de duymak mümkün. Canlarını kurtarmayı başaranlar Türkiyeye kaçıyor. Ancak orada kalanlar açlık ve salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya. Kısacası Lazkiyenin Bayır-Bucak bölgesinde sefalet yaşanıyor.
     Türkiyeye pasaportuyla gelen Suriyeli Türkmenlerin Kayseri, Konya, Kahramanmaraş ve Osmaniyede geçici ikamet belgesi alabildiklerini belirten Çiftçi, bugüne kadar 200e yakın ailenin bu şekilde geçici ikamet belgesi aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu/Salim Taş/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER