Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylarda yaralanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirildi


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylarda yaralanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriyenin İdlip kentine bağlı ilçe ve köylerde çıkan çatışmada yaralandığı belirlenen 12 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi.
     Yaralı Suriyelilere sınır kapısına gelen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldı. Ateşli silahla yaralandığı öğrenilen yaralılardan 4ü Reyhanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralı 8 Suriyeli de Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.
    
     -Sınırda 4 yataklı ambulanslar devrede-
    
     Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köylerine getirilen yaralıları hızlı şekilde sağlık kuruluşlarına nakleden ekiplerinin sayısının da arttığı öğrenildi.
     Ülkelerindeki olaylarda yaralanan Suriyelilere Reyhanlı ilçesinde bulunan sağlık ekiplerinin yanı sıra Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Bursadan gelen 12 personel ve 8 ambulansla müdahale ediliyor.
     Son günlerde artan yaralıların en hızlı şekilde sınırdan alınıp, Hatay ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edilmesinde görev alan sağlık ekipleri, 24 saat aralıksız çalışıyor.
     Suriyeli yaralıların sınırdan alınması ve acil müdahaleleri için gelen ambulansların arasında 4 yataklı tam donanımlı ambulansların da yer aldığı görülüyor. Dört de koltuk bulunan bu ambulanslarda aynı anda 8 yaralıya destekte bulunulabiliyor.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER