Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İdlip kentine bağlı Harim kasabasında, Esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar sürüyor -Olaylarda yaralanan 3ü kadın 25 Suriyeli Türkiyeye getirildi


HATAY (A.A) - Suriyenin İdlip kentine bağlı Harim kasabasında, Esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar sürüyor.
     Harim kasabasında dün geceden sabah saatlerine kadar çatışmalar yaşanırken, bölgeden zaman zaman yükselen dumanlar Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünden de görülüyor.
     Suriye ordusunun kontrolünde olan Harimdeki çatışmalar ve top sesleri, kasabanın karşısındaki Beşaslan köyünden duyuluyor.
     Çatışmalarda yaralanan 12 Suriyeli, yakınları tarafından Beşaslan köyü sınırından Türkiyeye getirildi. Sınırda hazır bekleyen ambulanslara alınan Suriyeliler, Hataydaki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
     Öte yandan, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Lazkiyenin Bayır-Bucak bölgesinde yer alan Şeren, Abraklı, Kepir ve Saray köylerini bombaladığı belirtildi.
     Bazı bombaların evlere isabet etmesi sonucu yaralanan 3ü kadın 13 Suriyeli, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına getirildi.
     Yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Antakya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Bölgeden yaşanan çatışma sesleri, Yayladağı ilçe merkezinden de duyuldu.
    
     Muhabir: Cem Genco - Erdal Türkoğlu / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER