Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Molla: -Suriyede akaryakıt karaborsa oldu. İnsani yardımların iç kesimlere ulaştırılmasında zorlanılıyor. Ambulanslara dahi yakıt bulunamıyor


HATAY (A.A) - Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Yusuf Molla, Suriyede akaryakıt karaborsa oldu. İnsani yardımların iç kesimlere ulaştırılmasında zorlanılıyor. Ambulanslara dahi yakıt bulunamıyor dedi.
     Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede yaşayan halkın, insani ihtiyaçlarının karşılanamadığını belirterek, elektrik, su, gıda ve ilaç sıkıntısının yanında akaryakıt sıkıntısınında baş gösterdiğini kaydetti.
     Molla, Suriyede mazotun litresinin 3 doları bulduğunu ve bu durumdan dolayı halkın çok zorluklar yaşadığını belirtti.
     Suriye halkının ordunun saldırılarının yanında açlık ve sefaletle de uğraştığını ifade eden Molla, şunları kaydetti:
     Suriyede akaryakıt karaborsa oldu. İnsani yardımların iç kesimlere ulaştırılmasında zorlanılıyor. Ambulanslara dahi yakıt bulunamıyor. Suriye halkı ülkelerinde çeşitli sıkıntılar çekmeye devam ediyor. Türkiyeden ve birçok ülkeden Suriyeye çeşitli insani yardımlar gidiyor. Ancak, çoğu zaman sınırdan alınan yardımlar iç kesimlere gönderilmesinde akaryakıt sıkıntısı nedeniyle büyük zorluklar yaşanıyor. Suriyeye gıda ve ilaç gibi yardımların yanında akaryakıt yardımının da yapılması gerekiyor.
     Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamis Türk de ülkedeki iç karışıklık nedeniyle Suriyenin en büyük kentlerinden Halepte insanların yarısından fazlasının şehri terk ettiğini belirtti.
     Halepte kalan bir milyon vatandaşın sefaletle karşı karşıya olduğunu anlatan Türk, Halepin çoğunluğu şu an muhaliflerin elinde. Esed, Halep kentinden umudunu kesmiş durumda, ancak Suriye halkına yıkık, dökük bir Suriye bırakmak için her yeri vuruyor ve yakıyor. İnsanlar perişan, bir milyon kişinin kaldığı şehir de sadece üç fırın çalışıyor ve halka ekmek veriyor dedi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER