Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kilis Valisi Tapsız: -Esselame Sınır Kapısı çıkışında güvenlik noktası var. O güvenlik noktasını bombalamışlar. Oraya iki tane varil bombası atıldığı yönünde duyumlarımız var


GAZİANTEP (A.A) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye ordu birliklerinin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve civar köylerindeki hava saldırısına ilişkin, Esselame Sınır Kapısı çıkışında güvenlik noktası var. O güvenlik noktasını bombalamışlar. Oraya iki tane varil bombası atıldığı yönünde duyumlarımız var dedi.
     Vali Tapsız, Kilis Devlet Hastanesini ziyaret ederek, yetkililerden ülkelerindeki olaylarda yaralanarak hastanede tedavi altına alınan Suriyeliler hakkında bilgi aldı.
     AA muhabirinin yaralılar ve bölgede yaşananlara ilişkin sorusu üzerine Vali Tapsız, yaralılardan durumu ağır olan 7sinin çevre illerdeki hastanelere sevk edildiğini belirtti.
     Azez ile Halep arasında bir askeri havaalanı olduğunu, orayı muhaliflerin kuşattığı yönünde bilgiler geldiğini ifade eden Tapsız, şöyle konuştu:
     Kuşatmaya yönelik olarak sanıyorum savaş uçakları gelip bombalama yapıyor. Bu bombalardan bir tanesi de... Esselame Sınır Kapısı çıkışında güvenlik noktası var, o güvenlik noktasını bombalamışlar. Oraya iki tane varil bombası atıldığı yönünde duyumlarımız var. Bunlar bildiğiniz gibi uzun zamandır sık sık yaşanıyor. Sivil halkı bombalıyorlar. Biz de üzülerek şahit oluyoruz.
     Tapsız, Kilis Devlet Hastanesindeki sağlık personelinin Suriyelilerin tedavisi konusunda fedakarca çalıştığını vurguladı.
     Hava saldırısının olduğu bölgede 30-35 Suriyelinin hayatını kaybettiğini duyduklarını ancak bunların sadece duyum olduğunu ifade eden Tapsız, Kesin olarak bilemiyoruz diye konuştu.
     Vali Tapsız, Suriye sınırında bekleyen 300 Suriyeliyi Adıyamandaki çadır kente sevk edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER