Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İdlib kentine bağlı Salkin kasabasında bir cami ile Suriyelilerin barındığı okulun bombalanması sonucu yaralandığı belirtilen 30 Suriyeli Türkiyeye getirildi -Yaralılardan 2si hayatını kaybetti (Foto


HATAY (A.A) - Suriyenin İdlib kentine bağlı Salkin kasabasında, rejime bağlı birliklerin düzenlediği hava saldırısında bir cami ile Suriyelilerin barındığı okulun bombalanması sonucu yaralandığı belirtilen 30 kişi, Hatayın Reyhanlı ilçesine getirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Salkin kasabasında Suriyeli sivillerin barındığı okul ile bir camiye hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda Suriyelinin hayatını kaybettiği kaydedildi.
     Türkiye sınırına yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki kasabada gerçekleşen hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
     Saldırı sonucu yaralanan 30 Suriyeli, yakınları tarafından Hatayın Reyhanlı İlçesine bağlı Beşaslan köyü ile Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yaralılar, Hataydaki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
     Yaralılar arasındaki durumu ağır olan 2 Suriyeli ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
     Yaralılarla birlikte gelen bazı refakatçiler, Barındığımız okulda tam yemek sırasında havadan saldırı düzenlendi. Onlarca yaşamını yitiren kardeşimiz ve yaralımız var. Allahım bize yardım et diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Genco / Emin Sansar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER