Suriyedeki Olaylar

Suriyedeki Olaylar -Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Suriyedeki olaylar nedeniyle zor durumda olan Suriyelilere dağıtılmak üzere 3 tır gıda ve giyim malzemesi gönderdi. -Platform Başkanı Timurağaoğlu: -Çok hızlı bir şekild


MARDİN (A.A) - Mardinde bazı sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Suriyedeki olaylar nedeniyle zor durumda olan Suriyelilere dağıtılmak üzere 3 tır gıda ve giyim malzemesi gönderdi.
     Hazırlanan tırlar Mardin Organize Sanayi Bölgesinden Suriyeye dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, içerisinde 38 ton un, 2 ton bulgur, 2 ton salça, 700 battaniye ve çeşitli giyim malzemelerinin bulunduğu 3 tırın Suriyeye yollandığını söyledi.
     Suriyede yaşayan halkın zor durumda olduğunu anlatan Timurağaoğlu, şöyle dedi:
     Bugün 4 tır göndermeyi hedeflemiştik. Patates yüklü bir aracımız arıza verince yetişemedi. Şuanda içerisinde 38 ton un, 2 ton bulgur, 2 ton salça ve giyecek, içecek malzemeler bulunan 3 tırı göndermiş bulunuyoruz. Bu yardımlar daha büyük bir şekilde devam edecek. Mardinde bir hedef koymuştuk. Bu hedef 500 bin liralık bir yardımdı. İnşallah bunu aşarak 1 milyon lirayı bulacağız. Suriyelilerin şuanda çok hızlı bir şekilde un ve battaniye ihtiyacı var. 700 tanede battaniye gönderiyoruz.
     Suriyede yaşayan vatandaşların, Türkiyeye gelmeden bu yardımları onlara ulaştırıp daha az mağdur edilmesini arzuladıklarını belirten Timurağaoğlu, Fiili olarak şu anda 300 ailenin bir aylık gıda ihtiyaçlarının hepsi karşılandı. İnşallah yardımlar bir sıkıntı olmadan orada ki insanlarımıza ulaşır dedi.
    
     -Yardımlar devam edecek
    
     Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan vekili Nasır Duyan ise yardıma muhtaç insanlara her zaman yardımlarda bulunduklarını ve bulanmaya devam edeceklerini kaydetti.
     Mardin Organize Sanayi Bölgesinin yardım konusuna öncelik verdiğini ifade eden Duyan, şunları söyledi:
     Bizim ilkemiz ve felsefemiz şudur; komşusu açken tok yatan bizden değildir. Geçmiş yıllarda Filistine, Somaliye, Pakistana, Vana ve Suriyeye yaptığımız yardımlar bunun örneğidir. Biz her zaman ihtiyaç olduğu zamanlarda yardım yapmaya hazırız. Müslüman kardeşlerimizin ihtiyacı olduğu müddetçe yardımlarımız devam edecek. 4 ay öncede Suriyeye 200 ton gıda yardımı gönderdik. Türkiyede belki de ilk yardım Mardinden gitmiş diyebiliriz.
     Mardin Sivil Toplum Örgütleri Platformu Sözcüsü Mustafa Aydın da Suriyede yaşananların insanlık dışı olduğunu anlatarak, Bugün Suriyede yaşanan sefalet Somalideki sefaletten çok daha derin, çok daha yaygındır. Bugün Suriyedeki insanlar bir kuru ekmeğe muhtaçtır. Yardımlarda özellikle un talep etmeleri bu sefaletin büyüklüğünü gösteriyor. Bu kapsamda yardımlarını esirgemeyen Mardinli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. diye konuştu
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER