Suriyedeki olayların yıl dönümü

Suriyedeki olayların yıl dönümü -Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, çeşitli etkinlikler düzenledi


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, ülkelerindeki olayların başlamasının yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.
     Süleyman Şah Konaklama Tesisinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 30 bin Suriyelinin yaşadığı çadır kentteki sığınmacılar, özgürlük mücadelesinin üçüncü yılına girmesi nedeniyle Arapça şarkılar söyledi, halay çekti.
     İstiklal Marşı ve Suriye Marşının da okunduğu etkinlikte, Bir bir Türkiye Suriye bir, Allah-u Ekber, Suriyeye özgürlük ve Özgürlük, hürriyet ve kardeşlik sloganları atıldı.
     Suriyeli mahalli sanatçı Ammar, Arapça şiirlerin de okunduğu programda, kendilerini ağırlayan Türk halkına, Türk Devletine ve Başbakan Recep Tayip Erdoğana teşekkür etti.
     Türk insanlarının Suriyelilere kucak açarak hizmette hiçbir kusur etmediklerini ifade eden Ammar, Bizler kendimizi evimizde hissediyoruz. Türklerle komşu olmak büyük bir şans. Hiçbir Arap ülkesi Türkiye kadar bize yardımcı olmadı. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Teşekkürler Türkiye ifadesini kullandı.
     Suriyeliler, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve kamp yönetimine de teşekkür etti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyedeki olayların yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER