Suriyedeki uçak bombardımanı

Suriyedeki uçak bombardımanı -Türkiye sınırı yakınındaki Atme kasabası ve çevresi ile İHH tarafından oluşturulan çadırların bulunduğu bölge, gün içinde Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalandı -Bombardıman neden


HATAY (A.A) - Suriyenin Türkiye sınırı yakınındaki Atme kasabası, Kah ve Akrabat köyleri ile Babel Hava Sınır Kapısı yakınındaki İHH tarafından oluşturulan 550 çadırın bulunduğu bölge, gün içinde Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalandı.
     Suriye ordusuna ait savaş uçakları, saat 13.30 sıralarında Atme kasabası başta olmak üzere, Kah ve Akrabat köyleri ile Babel Hava Sınır Kapısına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan ve şu an kimsenin yaşamadığı 550 çadırın bulunduğu bölgeleri bombaladı.
     Belli aralıklarla kasaba ve köyler üzerinde bombardıman yapan uçakların hemen geri döndüğü, aradan çok geçmeden yenisinin geldiği gözlendi.
     Yaklaşık 4 saat süren bombardıman nedeniyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyelinin kimisi yanına alabildiği birkaç parça eşyayla, kimisi kucağındaki çocuğuyla Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırına gelerek Türkiyeye sığındı. Türkiye tarafına kaçan Suriyeliler, kamyonet kasasında, traktörde veya motosikletle sınırı geçti.
     Türkiye sınırında, endişeli ve yaşlı gözlerle uçakların bombardımanını izleyen Suriyeliler, Esed rejimine tepki gösterdi.
     Bombardıman nedeniyle yaralananlar, yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirilerek, sınırda bekleyen ambulanslarla Hataydaki hastanelere sevk edildi.
     Olaylardan kaçan Suriyeliler, yaşadıklarını anlatmanın imkansız olduğunu, bombardıman nedeniyle Atmede yaralıların tedavisi için oluşturulan merkezin de bombalandığını anlattı.
    
     -Reyhanlıya uçaksavar mermisi düştü-
    
     Sınır hattında bombardımanın devam ettiği sırada Suriyenin Harim kasabasından atıldığı tahmin edilen bir uçaksavar mermisi, Reyhanlı ilçesinde Yenişehir Mahallesindeki araç muayene istasyonunun çatısına isabet etti.
     Can ve mal kaybının yaşanmadığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.
    
     -200 çadır kullanılamaz hale geldi -
    
     Bombardıman sırasında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye sınırı yakınında kurulan çadır kentin de, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarınca bombalandığı öğrenildi. Saldırı sırasında kimsenin bulunmadığı çadır kentte, ölen ya da yaralanan olmadığı, yaklaşık 200 çadırın kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
     İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay masası yetkilileri, Babel Hava Sınır Kapısının yaklaşık 2 kilometre yakınlarına daha önce kurulan 550 çadır kapasiteli kampın Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi.
     Çadırların henüz boş olmasından dolayı can kaybının yaşanmadığını belirten yetkililer, çadırların bulunduğu alana 4 uçak bombasının düştüğünü kaydetti.
     Bu arada, Suriye savaş uçaklarının bombardımanı sırasında Türk savaş uçaklarının da sınıra yakın bölgelerde uçtuğu öğrenildi.
     Bombardıman nedeniyle sınıra gelerek Türkiye tarafına kaçan Suriyeliler, akşam saatlerinde saldırıların sona ermesi üzerine sınırdaki Türk güvenlik güçleri tarafından Suriye tarafına geçmeleri konusunda uyarıldı. Bunun üzerine çok sayıda Suriyelinin, sınıra yakın bölgedeki çadır kente gittiği gözlendi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyedeki uçak bombardımanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER