Suriyeye yapılan yardımlar

Suriyeye yapılan yardımlar -Suudi Arabistan Yardım Konseyinden bir heyet, Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım faaliyetlerini görmek için Şanlıurfaya geldi


ŞANLIURFA (A.A) - Suudi Arabistan Yardım Konseyinden bir heyet, Şanlıurfaya geldi.
     Konsey Başkanı Hasan Abdullah el-Kaud, beraberindekilerle merkezi Şanlıurfada bulunan Suriyeye Yardım Platformunun Paşabağı Mahallesindeki deposunu ziyaret etti.
     Burada ihtiyaç sahipleri için toplanan malzemelerin kolilendiği alanı gezen el-Kaud, temaslarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin zor durumda kalan Suriyelilere kucak açmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.
     Konsey olarak Suriyeye yardımda bulunmak istediklerini ifade eden el-Kaud, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa halkı yardımlardan önce kalplerini Suriyelilere açtı. Sığınmacılar burada misafir gibi ağırlanıyor. Biz de burada büro açarak mültecilere yardım etmek istiyoruz. Çünkü Müslümanlar tek vücut gibidir. Nasıl ki bir yerimiz ağrıdığında tüm vücut rahatsız oluyorsa Suriyedeki bu durum bizleri rahatsız ediyor. Diğer ülkelerin yardımları da elbette önemlidir ama Türkiyenin yaptığı yardımlar gerçekten övünülecek durumdadır. Türkiye halkına yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan böyle biz de konsey olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.
     Suriye Yardımlaşma Platformu Üyesi Yusuf Mert de bugüne kadar 51 tır yardım malzemesini Suriyeye ulaştırdıklarını söyledi.
     Suriyedeki diyaliz hastalarının kan temizleyici cihazlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Mert, Bu cihazların bir kısmını temin ettik. Halen ihtiyaç var. Bu konuda hayırseverlerden destek bekliyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından 2 tır yardım malzemesi daha Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeye yapılan yardımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER