Suriye saldırısına karşılık verilmesi

Suriye saldırısına karşılık verilmesi -Akçakale olayından sonra angajman kuralları doğrultusunda sabahın erken saatlerinden itibaren ilçeden Suriyedeki askeri hedeflere top atışı yapıldı -Olayda hayatını kaybeden anne ve 3 çocuğu, er


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale olayından sonra angajman kuralları doğrultusunda sabahın erken saatlerinden itibaren ilçeden Suriyedeki askeri hedeflere top atışı yapıldı.
     Alınan bilgiye göre, Akçakale Hudut Taburu 5. Bölükten gece 01.30 sularına kadar aralıklarla Suriyedeki askeri hedeflere top atışı gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde de aynı bölgeden Suriyedeki askeri hedeflere 3 kez atış yapıldığı duyuldu.
     Bu arada dünü tedirgin geçiren Akçakale ilçesinde sabah saatlerinden itibaren hayat kısmen normale dönmeye başladı. Kimi esnaf iş yerlerini açarken, çalışanların da işine gittiği görüldü.
     Patlamanın yaşandığı Yenimahalle ise gün ışıklarıyla birlikte basın mensuplarının akınına uğradı. Medya kuruluşları 5 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı evin önünde canlı yayın gerçekleştiriyor.
     Patlamanın meydana geldiği mahallede yaşayan Halaf Tok, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 15 gündür tedirginlik içerisinde olduklarını ifade etti.
     Daha önce de top mermisinin ilçeye düştüğünü anlatan Tok, Dün gece Türkiyeden Suriyenin askeri hedeflerine top atışı yapıldığını duyduk. Sesi çok net şekilde duyuluyordu. Ama yine ilçemize top mermisi düşebilir. Sabah da 3 kez atış yapıldı dedi.
     Hayatını kaybeden ailenin akrabası olduğunu ifade eden Abud Başak ise Devletimizin bu konuyu çözmesini istiyoruz. Acımız büyük. Olayın ardından Türkiye, Suriyeye anında cevap verdi şeklinde konuştu.
     Öte yandan Akçakale Belediyesi ekipleri de olayın yaşandığı bölgede temizleme çalışması başlattı.
     Bu arada olayda hayatını kaybeden Zeliha Timuçin (39), çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçinin cenazeleri erken saatlerde hastaneden alınarak, Bolatlar köyünde toprağa verildi. Timuçin ailesinin yakınları, gazetecilerin çekim yapmasını istemedi.
     Olayda ölen Gülşah Özerin (40) cenazesinin ise Akçakalede düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal - Orhan Çiçek - Müslüm Etgü / İsmail Fidan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Suriye saldırısına karşılık verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER