Suriyeli çocuklar şifayı Gaziantepte buluyor

Suriyeli çocuklar şifayı Gaziantepte buluyor -Ülkelerindeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen çocuklar, Gaziantep Çocuk Hastanesinde tedavi ediliyor


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen Suriyeli çocukların tedavisi Gaziantep Çocuk Hastanesinde sürüyor.
     Esed güçlerince ülkenin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılarda yaralanan çocuklar, yapılan ilk müdahalenin ardından Türkiyeye getiriliyor. Çoğunlukla yanık vakası bulunan çocukların büyük bir bölümü Gaziantep Çocuk Hastanesinde tedavi ediliyor. Hastanenin yanık merkezine alınan çocuklar, gerekli müdahalenin ardından taburcu edilecekleri günü bekliyor.
     Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Ergün Parmaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye gelen Suriyeli çocukların çoğunda ağır yanıklar görüldüğünü söyledi.
     Yanık merkezindeki 20 hastanın 17sini Suriyeli çocukların oluştuğunu belirten Parmaksız, hastaların bazılarının Türkiyedeki tedavi sayesinde hayata döndüğünü ifade etti.
     Atılan bomba sonucu evleri yanan 12 yaşındaki Abdulhakim Muhammedin vücudunda 2nci ve 3üncü derece yanıklar bulunduğunu vurgulayan Parmaksız, "Sol ayak tamamıyla yanmıştı. Yaklaşık 50 gündür süren tedavisinde son aşamaya geldik. inşallah yakında taburcu edeceğiz" dedi.
     Fatma Rüstemin de (10) Halepteki 3 aylık tedavinin ardından son çare olarak Gaziantepe gönderildiğine işaret eden Parmaksız, gerekli müdahaleyi yaptıklarını anlattı.
     Ağır yanıklar yanında bağ dokusu hastalığı da bulunan 5 yaşındaki Şehed İsanın ise yarası enfeksiyon kaptıktan 11 gün sonra hastanelerine getirildiğini kaydeden Parmaksız, "22 gündür hastanemizde tedavi görüyor. Orada kalsaydı kaybedilecek vakalardan birisiydi" diye konuştu.
     Abdulhakim Muhammedin ağabeyi Süleyman Muhammed ise Türk doktorların ve hemşirelerin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyledi.
     Fatma Rüstemin babası Mustafa Rüstem ve Şehed İsanın annesi Celile Muhammed de gördükleri ilgiden dolayı hastane yetkililerine teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklar şifayı Gaziantepte buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER