Suriyeli Hasana protez için uluslararası dayanışma

Suriyeli Hasana protez için uluslararası dayanışma -Ülkesindeki olaylarda, uçak bombardımanı sırasında bir bacağını kaybeden Suriyeli, tedavi gördüğü Türkiyede Fransız bir doktorun taktığı protez bacakla hayata yeniden tutunuyor


HATAY (A.A) - İsmihan Özgüven / Salim Taş - Ülkesindeki olaylarda, uçak bombardımanı sırasında bir bacağını kaybeden Suriyeli Hasan Freş, tedavi gördüğü Türkiyede Fransız bir doktorun taktığı protez bacakla hayata yeniden tutunuyor.
     Hasan Freş (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde uzun zamandır yaşanan ve birçok kişinin hayatını kaybettiği olaylara kayıtsız kalamadığını kaydetti.
     Ülkesindeki olayların başlamasından kısa bir süre sonra gönüllü olarak Özgür Suriye Ordusuna katıldığını, Esed ve askerlerinin zulmüne, katliamlarına son vermek için mücadele ettiğini ifade eden Freş, vatandaşları için savaşırken bir bacağını kaybettiğini söyledi.
     Yaklaşık 2 ay önce Hama kentinde Suriye askerleri ile girdikleri bir çatışma esnasında uçaktan atılan bomba parçalarının bacağına isabet etmesi sonucu yaralandığını vurgulayan Freş, o anları hatırlayamadığını ve bayıldığını anlattı.
     Silah arkadaşlarının yardımıyla Türkiye sınırına getirildiğini ve burada hazır bekletilen ambulansla hemen hastanede tedavi altına alındığını belirten Freş, şunları kaydetti:
     Hastanede ilk müdahale yapılarak hemen beni ameliyata almışlar. Kendime geldiğimde sağ bacağımın dizden aşağısının kesildiğini fark ettim. O an yıkıldım, ancak ülkem ve insanlarım için zalim birine karşı savaşırken başıma gelen bu olay nedeniyle hayatımı karartmadım. Çünkü bizim yıkılacak, dünyaya küsecek halimiz yok. Kendimi bir an önce toparlayıp ayağa kalkmak için moralimi hep yüksek tuttum. Hataydaki hastanede yaklaşık 2 ay kaldım ve Türk doktorlar bana çok yardımcı oldu. Tedavinin ardından, Reyhanlı ilçesinde Suriyeden gelen yaralıların hastanedeki müdahalelerinin ardından bakımlarının yapıldığı bir evde kalmaya başladım.
     Kaldığı evde çoğunluğu Suriyeli gönüllü doktorlardan oluşan sağlık ekibinin bulunduğunu ifade eden Freş, burada farklı ülkelerden gelen gönüllü doktorların da Suriyelilere destekte bulunduğunu belirtti.
     Merkezde bakımlarının yapıldığı sırada gönüllü olarak çalışan Fransız bir doktorun girişimleriyle Suriyede bombardımanda kaybettiği bacağına yeniden kavuşma umudunun doğduğunu vurgulayan Freş, Türk doktorlar gerekli tedavimi yaptılar. Adını hatırlamadığım Fransız doktor da protez bacak için gerekli girişimlerde bulundu. Hatayda bir hastanede yapılan tedaviyle protezim takıldı. Şuan yeni bacağıma alışma aşamasındayım. Bu nedenle koltuk değnekleriyle yürüyorum. Ancak, moralim ve motivasyonum çok iyi. Bir an önce protezime alışıp, ülkemin barış ve demokrasiye kavuşması için mücadelemi sürdüreceğim diye konuştu.
     Ailesinin Suriyede güvenli bir bölgede olduğunu, kendisinin de protezle desteksiz yürümesinin ardından ülkesine döneceğini belirten Hasan Freş, tek arzusunun ülkesine huzur ve barışın gelmesi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli Hasana protez için uluslararası dayanışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER