Suriyeli minikler için de ders zili

Suriyeli minikler için de ders zili çaldı -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Akçakaledeki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar da Uyum Programı çerçevesinde eğitime başladı


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Akçakaledeki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar da Uyum programı çerçevesinde eğitime başladı.
     Minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu uyum programı kapsamında, Türkiyedeki tüm okullarda okul öncesi ve birinci sınıfa giden öğrenciler için ders zili çaldı. Uygulamadan Türkiyeye sığınan Suriyelilerin çocukları da yararlanıyor.
     Bu çerçevede Akçakale Sülaymanşah Çadır Kentte kurulan 3 eğitim çadırında, yaklaşık 600 Suriyeli minik öğrenciye 12 şubede, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde okul öncesi eğitim verilmesi planlanıyor.
     Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, okul öncesi eğitim faaliyetlerini incelemek üzere merkezi ziyaret edip, yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı.
     Fırat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm okullardaki diğer çocuklarla birlikte merkezde de 12 şubeyle okul öncesi eğitim verilmeye başlandığını belirterek, yaklaşık 600 öğrencinin söz konusu eğitimden faydalanmasının hedeflendiğini söyledi.
     Öğrencilerin hem eğitim almalarını hem de güzel vakit geçirmelerini istediklerini ifade eden Kaymakam Fırat, eğitim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesine gayret göstereceklerini dile getirdi.
     Merkezdeki eğitimden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Tekyıldız da okul öncesi eğitim çalışmalarını merkezde 12 öğretmen ile 12 yardımcı personel aracılığıyla yapılacağını kaydetti.
     Suriyeli mülteciler de çocuklarına böyle bir eğitimin verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Rauf Maltaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli minikler için de ders zili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER