Suriyeli ressam Gaziantepte sergi açtı

Suriyeli ressam Gaziantepte sergi açtı -Ülkesinde yaşanan acı olayları resmeden İmadeddin Muhammed, elde edeceği gelirin bir bölümünü ülkesindeki zor durumda olanlara bağışlayacak


GAZİANTEP (A.A) - Suriyeli ressam İmadeddin Muhammed, Türkiyedeki 4. kişisel resim sergisini Gaziantepte açtı.
     Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonundaki serginin açılış kurdelesini, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve diğer ilgililer kesildi. Güzelbey, serginin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
     İmadeddin Muhammed de açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana, Diyarbakır ve Hatayın ardından Gaziantepte sergi açtığını anımsatarak, ülkesi Suriyede bir savaş yaşandığını ve oradaki insanların çok zor durumda olduklarını ifade etti.
     Resimlerimde ülkemde yaşanan acı olayları anlatmaya çalışıyorum diyen Muhammed, olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi.
     Suriyedeki olayların bir an önce sona ermesini dileyen Muhammed, Başımıza gelecek bir şey kalmadı artık. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Yaşadıklarımız çok acı. Suriyede yaşamak çok zor. Kadınlar, çocuklar, herkes çaresiz durumda diye konuştu.
     Muhammed, yağlı boya ile resmedilmiş 18 tablonun satışından elde edilecek gelirin bir bölümünü ülkesinde zor durumda olanlara bağışlayacağını vurguladı.
     Sergi 6 Marta kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli ressam Gaziantepte sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER