Suriyeli sığınmacılar yararına kermes

Suriyeli sığınmacılar yararına kermes


BARTIN (A.A) - Bartında Suriyeli sığınmacılar yararına kermes düzenlendi.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bartın Temsilcisi Mücahit Mekeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 milyon Suriyelinin açlıkla karşı karşıya olduğunu ve vakıf olarak Suriyede yaşanan insani krize aylardır pek çok alanda yardımlarını sürdürdüklerini söyledi.
     Ülke genelinde 150den fazla sivil toplum kuruluşu ile büyük bir yardım organizasyonu daha başlattıklarını ve herkesi duyarlılığıyla ve dayanışma ruhuyla mazlum Suriye halkına yardıma çağırdıklarını kaydeden Mekeç, şöyle konuştu:
     Suriyeli mülteciler Türkiye sınırındaki çadırlarda, elverişsiz koşullarda, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kış mevsimi nedeniyle çadırlardaki insanlar ciddi sağlık ve barınma problemleri ile karşı karşıya. Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Mülteci sayısı her geçen gün hızla artarken, yetersiz kalan kamplarda gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor. Pek çok yerde un bulunamadığından fırınlar hizmet vermiyor. Halkımızı en fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri un, şeker, pirinç, bulgur, yağ ile acil kış ihtiyaçları çadır, battaniye, elektrikli ısıtıcı, kadın ve çocuklar için iç çamaşırı, kaban, mont, bot, bere, eldiven ve çorap gibi ihtiyaçlar için kermesimize yardım yapmaya davet ediyoruz
     Kemerköprü Mahallesi Şadırvan Caddesindeki kermesin 3 hafta süreceğini bildirildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar yararına kermes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER