Suriyelilerin kaldığı yurtlar eğitime hazırlanıyor

Suriyelilerin kaldığı yurtlar eğitime hazırlanıyor


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve bir süre Osmaniyedeki öğrenci yurtlarında kalan Suriyelilerin çadır kente sevk edilmelerinin ardından yurtlarda temizlik, bakım ve onarım çalışması başlatıldı.
     Türkiyeye sığındıktan sonra Osmaniyede bulanan 3 öğrenci yurduna yerleştirilen yaklaşık bin 500 Suriyeli, yaklaşık 1 ay kaldıkları yurtlardan Cevdetiye beldesinde yapımı tamamlanan çadır kente sevk edildi.
     Suriyelilerin boşalttığı yurtlarda yeni eğitim öğrenim yılı için hazırlık yapılıyor.
     İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilerin çadırkente sevk edilmesinin ardından öğrenci yurtlarında temizlik, bakım ve onarım çalışması başlattıklarını söyledi.
     Gelecek hafta başlayacak 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesi okulların temiz ve düzenli bir şekilde yeni öğretim yılına hazırlanması için çalıştıklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 1 aylık süre için kentimizde 3 öğrenci yurdunu Suriyeden gelen misafirlere ayırmıştık. Geçen hafta sonu itibariyle Suriyeli vatandaşların kamplara sevk edilmelerinin ardından kaldıkları yurtlarla ilgili temizlik, boya, badana ve bakım onarım çalışması başlattık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Suriyelilerin nakillerinden hemen sonra aynı gün belediye ekipleri yurtlarımıza gelerek ilaçlama çalışmaları yaptı. İlaçlanan yurdun 24 saat kapalı kalması gerekti. Bu 24 saatin ardından boya ve temizlik işlerine başladık. Öğrencilerimiz için yeni yataklar ve çarşaflar aldık. Öğrencilerimiz pazartesi günü yurtlarına girdiklerinde tertemiz bir ortamla karşılaşacaklar.
     Bu arada, valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2 bin çadır kapasiteli 10 bin kişilik Cevdetiye Çadır Kentinde 523 çadırın dolduğu ve 2 bin 119 sığınmacının çadırlara yerleştirildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Tevfik Işık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Suriyelilerin kaldığı yurtlar eğitime hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER