Görme engellilerin yamaç paraşütü keyfi

Görme engellilerin yamaç paraşütü keyfi -THK Adana Sportif Havacılık Kulübü, Adana Altı Nokta Körler Derneği üyesi görme engellileri yamaç paraşütüyle uçurdu


ADANA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Adana Sportif Havacılık Kulübü, Altı Nokta Körler Derneği üyesi görme engellileri yamaç paraşütüyle uçurdu.
     Kulübün organizasyonuyla Menekşe köyü göl kıyısı mevkisine gelen görme engelliler, Külüp Başkanı Mustafa Üri ile yamaç paraşütü keyfi yaşadı.
     Görmeseler bile havada olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşayan görme engelliler, kendilerine bu fırsatı sunan THK Adana Sportif Havacılık Kulübü üyelerine teşekkür etti.
     Kulüp Başkanı Üri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır havacılıkla iç içe olduğunu, insanlara havacılığı sevdirmek için çalıştığını söyledi.
     İmkanları ölçüsünde özellikle engellilere yönelik etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Üri, daha önce talasemi hastaları, down sendromlu çocuklar ve zihinsel engelli gençlerle yamaç paraşütü yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bugün de görme engelli arkadaşlarımızla birlikte uçuyoruz. Ben elimden geldiğince, imkanlarım doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Yapılan sporun güzelliğini keyifli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Zaten yolcularımızın ayakları yerden kesildikten sonra yapılan sporun çok güzel olduğunu söylüyorlar. Yamaç paraşütü yaptırarak onların değişik bir gün geçirmelerini sağlıyorum. En azından hayatta yerlerinin olduğunu anlatmak istiyorum. Görmeseler de onların gönül gözlerinin bizden daha açık olduğuna inanıyorum. Keyifli bir uçuş yaptık.
     Üri ile yamaç paraşütü keyfi yaşayan görme engelli Ceyhun Demirdelen de, yamaç paraşütü yapmaktan çok büyük bir zevk aldığını belirterek, Süperdi. 1 saatten fazla bile havada kalabilirdim. İlk defa uçtum. Bu kadar güzel bir duygu yok. Herkes uçsun istiyorum. Mükemmel ötesi bir duygu. Heyecanlanmadım çok hoşuma gitti. Bir daha yapmak istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Görme engellilerin yamaç paraşütü keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER