Suriyelilerle kardeş aile oldular

Suriyelilerle kardeş aile oldular -Kilisteki 150 aile, Kimse Yok Mu Derneğinin Kardeş Aile Projesi kapsamında, Türkiyeye sığınan Suriyelilere sahip çıktı


KİLİS (A.A) - Kilisteki 150 aile, Kimse Yok Mu Derneğinin Kardeş Aile Projesi kapsamında Türkiyeye sığınan Suriyelilere sahip çıktı.
     Kimse Yok Mu Derneğince başlatılan proje kapsamında, kent merkezinde yaşayan Suriyelileri ziyaret eden Kilisliler, belirlenen ihtiyaçları temin ederek kardeş ailelerine teslim ediyor. Suriyeli ailelere maddi ve manevi destek veren aileler, bu sayının artmasını istiyor.
     Kimse Yok Mu Derneği Bölge Müdürü Fevzi Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeden Gaziantep ve Kilise gelen ailelere kardeş aile bulduklarını, bu ailelerin Suriyelilere her türlü desteği verdiğini söyledi.
     Projeyle Suriyelileri maddi ve manevi açıdan desteklemeye çalıştıklarını anlatan Çakmak, Anadolu insanının yardımını bekliyoruz. Kiliste 2 bin 500 civarında Suriyeli yaşıyor. Şu ana kadar 150 Kilisli aileyi Suriyelilerle kardeş aile yaptık. Projemize yeni aileleri bekliyoruz. Çalışmalarımızı ensar-muhacir düşüncesiyle sürdüreceğiz dedi.
     Kilisli Fuat Suat da, belirlenen kardeş ailelerini haftada bir ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyarete elleri boş gitmediklerini aktaran Suat, battaniye, gıda maddeleri ve çocuk bezi gibi malzemeleri kardeş ailelerine ulaştırdıklarını kaydetti.
     Figen Suat da Suriyelilerin zor durumda olduklarını ve bu duruma üzüldüklerini belirterek, Bir odada 12-13 kişinin kalıyorlar. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama bir yere kadar. Herkesin desteğini bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilerle kardeş aile oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER