Suşehriden kısa kısa

Suşehriden kısa kısa -Kaymakam Demiral, başarılı öğrencileri ödüllendirdi


SİVAS (A.A) - Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, başarılı öğrencileri ödüllendirdi.
     Özel bir dergi tarafından Türkiye genelinde ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen deneme sınavında 500 tam puan alan Suşehri Kemalpaşa Ortaokulu 3-A sınıfı öğrencisi Barış Kaya ve 2-A sınıfı öğrencisi Azra Yılmaz, Türkiye birincisi oldu. Öğrenciler için okul bahçesinde ödül töreni düzenlendi.
     Törende konuşan Kaymakam Mehmet Demiral, öğrenciler ve öğretmenlerle gurur duyduğunu belirterek, Bu başarı, öğretmen öğrenci ilişkilerinin okul içerisinde en üst seviyede olması ve öğrencilerimizin aileleriyle olan iletişimlerinin yüksek olması, azimli bir çalışmayla ortaya çıkmıştır. Suşehri, eğitimde en üst çıtayı yakalamıştır. Bu başarılı çocuklarımızın kazandığı başarı, diğer öğrencilere de örnek olacaktır. Suşehri, eğitime büyük önem vermektedir. Okul idaremizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum diye konuştu.
     Kaymakam Demiral, konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru ve Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Süleyman Matur da katıldı.
    
     -Suşehri Araç Muayene İstasyonu hizmete girdi-
    
     Suşehri ilçesinde kurulan araç muayene istasyonu hizmete başladı.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde, Türkiyede periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili olan TÜVTURKe bağlı kurulan istasyonda, araç sahiplerinin, muayenenin tüm sürecini izleyebildikleri özel bekleme salonu bulunuyor. Suşehri İstasyonunda her türlü aracın muayenesi yapılabiliyor.
     TÜVTURKe bağlı Sivasta 2, ülke genelinde ise 73ü gezici, 196sı sabit toplam 269 araç muayene istasyonu bulunduğu belirtildi.
    
     -Köksaldan Ersine plaket-
    
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Beşir Köksal, Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersini ziyaret ederek, Ahilik Haftası etkinliklerine katkılarından dolayı plaket verdi.
     Ahilik Haftası dolayısıyla Sivasta bir süre önce düzenlenen programa katkılarından dolayı Ramazan Ersine teşekkür eden Köksal, Ersine plaket takdim etti.
     Köksal, bir basın mensubunun Sivas şehir merkezindeki eski sanayi sitesinin bulunduğu yerden kaldırılmasıyla ilgili sorusu üzerine, Eski sanayi sitemizin şehrin içerisinde kalması nedeniyle, biz esnaf teşkilatı olarak bu sanayinin oradan kalkmasına inanıyoruz. Hatta eski sanayi ile yeni sanayinin de kalkmasına inanıyoruz. Çünkü şehrin içerisinde kalmış durumda. Sivas Belediyesi, sanayi sitesinin kaldırılmasıyla ilgili girişime geçti. Biz ona hiçbir zaman karşı gelmedik. Ama biz istiyoruz ki önce esnafımıza bir yer hazırlayalım, daha sonra esnafı oradan çıkartalım. Bununla ilgili 13 maddelik bir bildiri hazırladık. Sayın Belediye Başkanımız Doğan Ürgüpe sunduk. Belediye Başkanımız bunu kabullenmedi. Esnafa 150-160 adet iş yeri yapılıyor. Bu dükkanlarla ilgili, esnaflarımızla defalarca toplantılar yaptık. Belediye, bu yapılan dükkanların 35-40 bin lira arasında olacağını söyledi. Sonra da bu fiyatı 64 bin liraya çıkarttı. Esnaf bu fiyatı kabul etmedi. Bunun için bir sonuca varamadık. Hatta bundan dolayı, sanayi esnafımız tepki gösterdi. Bizim de katılmadığımız birtakım tatsız olaylar yaşandı.
     Köksal, Esnaflarımızın mağdur olmaması için önce dükkanları yapalım dedik. Yani sosyal tesisleri içerisinde olan, modern bir sanayi sitesi yapalım dedik. Çünkü bu sanayi sitesinde hem mal sahipleri hem de kiracılar bulunmaktadır. Bazı mal sahipleri, belediyeyle gerekli anlaşmayı yaptıklarını söylüyorlar. Bu konuda belediyeyle herhangi bir karara varmış değiliz dedi.
     Sanayi sitelerinin tek çatı altında toplanması için girişimlerde bulunacaklarını aktaran Köksal, Bu konuda gerek Valiliğimizle gerek belediyeyle daha sonra görüşmeler yapacağız. Tüm sanayi esnafının bir çatı altında toplanmasını arzuluyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehriden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER