Suşehriden kısa kısa

Suşehriden kısa kısa -İlçede içme suyu ana şebeke borusu patladı


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde içme suyu ana şebeke borusu patladı.
     Sivas Caddesi üzerinden geçen içme suyu ana şebeke borusunun patlaması sonucu ilçede bazı mahallelerde su kesintisi yaşandı. Suşehri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri yardımıyla yaklaşık 3 metre derinlikteki ana şebeke borusunda çalışma yaptı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından boru tamir edildi, kesinti yapılan bölgelere tekrar su verildi.
     Suşehri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Beytullah Gürbüz, yaptığı açıklamada, İlçemizin içme su şebeke hattının asbest boru olmasından dolayı bu sıkıntıları sürekli yaşıyoruz. Çünkü asbest borular artık ömrünü tamamlamış. Bu sıkıntının yaşanmaması için ilçemizin su şebeke hattı yenileme çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu çalışmalar nedeniyle ilçemizde bazı mahallerde zaman zaman su kesintileri de uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın sabırla ve anlayışla karşılamalarını arzuluyoruz. İnşallah ilçemizi asbest su borularından en kısa sürede kurtaracağız diye konuştu.
    
     -Sel, Belediyesporlu futbolcularla bir araya geldi-
    
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Sivas 1. Amatör Küme takımlarından Suşehri Belediyesporun futbolcuları ve teknik heyetiyle bir araya geldi.
     Aspasya Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Sel, hedeflerinin önce Süper Amatör Lige, ardından Bölgesel Amatör Lige yükselmek olduğunu belirterek, İnşallah bunu başaracağınızı ümit ediyorum. Güzel bir kadro kurulduğu kanaatindeyim. Çünkü bir ilçenin, bir yerleşim yerinin tanıtılmasında en önemli faktör spor müsabakalarıdır. Bu nedenle biz de elimizden geleni yapacağız diye konuştu.
    
     -Ülkü Ocakları tarafından bilgi yarışması düzenledi-
    
     Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Şubesince bilgi yarışması düzenlendi.
     Suşehri Ziraat Odası Konferans Salonunda düzenlenen bilgi yarışmasının finaline 5 öğrenci katıldı. Tarih sorularından oluşan yarışmada, 10 sorunun 9una doğru cevap veren Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şaban Erol birinci oldu.
     Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Şubesi Başkanı Murat Doğruyol, yaptığı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün tarihin bilinmesinin önemine ilişkin söylediği sözler doğrultusunda, çeşitli okullardan katılan lise öğrencileri arasında tarih dalında bilgi yarışması düzenlediklerini belirtti.
     Tarihini bilmeyen milletlerin yok olmaya mahkum olduğunu vurgulayan Doğruyol, tarih bilincinin önemine dikkati çekti. Doğruyol, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.
     Yarışmada birinci olan Şaban Erolun hediyesinin, 30 Martta Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Şubesince düzenlenecek eğlence programında verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehriden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER