Suşehriden kısa kısa

Suşehriden kısa kısa -Timur Karabal Meslek Yüksekokulundaki bölüm sayısı 16a yükseldi


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulundaki bölüm sayısı 16a yükseldi.
     Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal, Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu kararıyla YÖK tarafından onaylanan Sosyal Güvenlik Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ikinci eğitim olmak üzere bölüm sayımız 13den 16ya çıkmıştır. Fakat Sosyal Güvenlik Bölümü için 3 öğretim görevlisi şartı bulunmaktadır. Çocuk Gelişimi Bölümü de 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacaktır" diye konuştu.
     Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü birinci eğitimdeki öğrenci sayısının 60 öğrenciden 80e çıkartıldığını belirten Ünal, "Amacımız, okulumuzdaki öğrenci sayısını artırmaktır. Yeni açılan bölümlerimizin bazılarında öğretim görevlisi sıkıntısı bulunmaktadır. İnşallah bu sorunumuzu da gidermeyi hedefliyoruz" dedi.
    
     -Suşehride altyapı çalışmaları-
    
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçede altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Sel, düzenlediği basın toplantısında, "İlçenin merkezi yollarında altyapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Altyapı çalışması bitirilen yolların üstyapılarını da haziran ayı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Programlamamız bu şekilde yapıldı. Biliyoruz ki bu çalışmalarda vatandaşlarımız birtakım sıkıntılar çekmektedir ama bu sıkıntılar kısa sürede bitecektir. Halkımızın biraz sabırlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
     Yol genişletme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Sel, "Suşehrini güzel bir görünüme kavuşturacağız. Bu nedenle, 40-50 yıldır şehir merkezinde yol ortasında bulunan tüm duvarların yıkımları gerçekleştirildi. Bu yıkımlar yapılırken bizlere destek olan arsa sahiplerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar da Suşehrinin güzelleşmesine katkı sağlamaktadırlar" dedi.
     Sel, şunları söyledi.
     "Gurbetçilerimiz gelmeden altyapısı yapılan, yol genişletme çalışması tamamlanan tüm yollarımızın üstyapsını bitireceğiz. Altyapı çalışmalarımıza yaz sezonunda kenar mahallelerimizdeki sokaklarda devam edeceğiz. İlçe merkezinde yarım kalan diğer altyapı ve üstyapı işlerine ise sonbahar mevsiminde kaldığımız yerden devam edeceğiz."
     Sel, çalışma yapılan alanlarda incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehriden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER