Suşehri ilçesinde Hudut Birliği Projesinin tanıtımı

Suşehri ilçesinde Hudut Birliği Projesinin tanıtımı yapıldı


SİVAS (A.A) - Suşehri ve Koyulhisar ilçelerine bağlı bazı köylerde uygulanacak Hudutsuz Ürün-Köy (Hudut Birliği) Projesinin tanıtımı yapıldı.
     Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Arif Küsmüş, Suşehri Belediyesi Konferans Salonunda yaptığı konuşmada, projenin ana amacının, parçalı tarım arazilerinde oluşan üretim ve verim kayıplarının önüne geçilmesi ve köylerin üretim bakımından tek bir kurumsal yapıya dönüştürülmesi olduğunu belirtti.
     Projenin ileri safhalarında belirlenecek köylerdeki parsellerin birleştirilerek tarımsal şirket veya kooperatiflerin oluşturulacağını ifade eden Küsmüş, isteyen köylünün şirkete arazisi oranında ortak olacağını, ortak olmak istemeyene ise arazisin karşılığının ödeneceğini kaydetti.
     Suşehri ve Koyulhisar ilçelerini kapsayan projede, 14 köyde arazi etüt ve fizibilite çalışmaları tamamlandığını vurgulayan Küsmüş, Koyulhisar ilçesine bağlı Aydınlar köyünün uygulama alanında kenar şekilleri düzensiz parsel mevcuttur. Ekonomik anlamda tarıma uygun değildir. Bu nedenle, bu bölgeye yıllık 2 bin 700 ton kapasiteli bakliyat tasnifleme ve paketleme tesisi kurulması düşünülmektedir dedi.
     Toplantıya, Suşehri Belediye Başkan Vekili Nuh Genç, Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç, Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata ve projenin uygulanacağı köylerdeki çiftçiler ve muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Suşehri ilçesinde Hudut Birliği Projesinin tanıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER