ŞUTSO Başkanı Ertekin:

ŞUTSO Başkanı Ertekin: -"(Kaçak elektrik kullanımı) Resmi kayıtların en az yüzde 20si enerji hatlarının kendisinden kaynaklanıyor"


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, kentteki kaçak elektrik kullanımına ilişkin, "Resmi kayıtların en az yüzde 20si enerji hatlarının kendisinden kaynaklanıyor" dedi.
     Ertekin, düzenlediği basın toplantısında, özellikle organize sanayi bölgelerinde başta elektrik ve su olmak üzere diğer alt yapı sorunlarının giderilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.
     Kentte kaçak elektrik kullanımının yüzde 51in altında olduğunu savunan Ertekin, şunları kaydetti:
     "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise bu oran yüzde 73 civarındadır. Özellikle şehrimizde enerji kullanımı çok olduğu için trafolara çok elektrik gidiyor. Aslında oran olarak bu kadar kayıp enerjimiz söz konusu değil. Resmi kayıtların en az yüzde 20si enerji hatlarının kendisinden kaynaklanıyor. Herkes kuruşu kuruşuna elektriğini ödese dahi, yüzde 20 hatlardan kaynaklanan problem var. İsteyene de bu durumu ispat edebiliriz. Tabi ki biz de kayıp kaçağı tasvip etmiyoruz ancak böylede bir problem var."
     Ertekin, bölgede sulamada kullanılan enerji fiyatlarının düşürülmesi için de talepte bulunduklarını ve yakın zamanda bu konuda düşüş olmasını beklediklerini dile getirdi.
     Odanın 4 yıllık faaliyet raporunu da açıklayan Ertekin, gelecek ay yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber ŞUTSO Başkanı Ertekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER