Suudi Arabistandan gelen iş adamları mermer

Suudi Arabistandan gelen iş adamları mermer fabrikalarını gezdi


MUĞLA (A.A) - Muğlanın mermer ihraç ettiği ülkelerin başında gelen Suudi Arabistandan gelen iş adamları, Muğladaki mermer fabrikalarını gezdi.
     Suudi iş adamları, Muğla Sanayici ve İş adamları Derneği (MUSİD) üyesi mermer firmaları ile görüşmeler yaptı.
     Görüşmelerin Muğlalı iş adamları açısından önemli olduğunu ifade eden MUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çoban, amaçlarının üye işletmelerin ticaretlerini arttırmak olduğunu söyledi.
     Kendilerinin de yurt dışında görüşmeler yaptığını belirten Çoban, "İlimizde ağırladığımız misafirlere işletmelerimizi, üretim kapasitelerimizi ve iş hacimlerimizi yerinde gösterme fırsatını sunuyoruz. Ağırladığımız Suudi Arabistanlı mermer ithalatçısı firmalara, üye iş adamlarımızın iş yerlerinde ziyaretler yaptırdık. Hem ürün kalitemizi hem de ticari kültürümüzü gösterme fırsatı yakaladık" dedi.
     Çoban, kendilerinden ürün ve fiyatlar hakkında bilgi alan Sudi iş adamlarının geri dönüşler yapacağına inandığını kaydetti.
     Suudi iş adamı Faysal East ise bir günlük ziyaret için Muğlaya geldiklerini anlatarak, "Muğla mermerinin çıktığı ocakları ve bunun yanında işlenen ürünlerin tesislerini görme imkanı yakaladık. Muğlalı iş adamlarına misafirperverliği ve sıcakkanlı ev sahipliği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
     Görüşmelerden sonra dernek binasında günün değerlendirmesini yapan heyet, ülkelerine dönmek üzere Muğladan ayrıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Suudi Arabistandan gelen iş adamları mermer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER