Suudi Arabistandan Kilise ambulans desteği

Suudi Arabistandan Kilise ambulans desteği -İnsani Yardım Kuruluşu ve Türkiye Belediyeler Birliğince bağışlanan 5 ambulans, İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi -Kilis Valisi Tapsız: "Tek derdimiz Suriyede akan kanın durması, akan gö


KİLİS (A.A) - Suudi Arabistan İnsani Yardım Kuruluşu ve Türkiye Belediyeler Birliğince bağışlanan 5 ambulans, törenle Kilis Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.
     Vali Süleyman Tapsız, müdürlüğün bahçesinde düzenlenen törende, Mart 2011den bugüne kadar Kilis Devlet Hastanesinde 7 binin üzerinde ameliyat yapıldığını, 125 bin civarında da poliklinik hizmeti verildiğini söyledi.
     Ülkelerindeki olaylardan etkilenen yüz binlerce Suriyelinin Türkiyeye sığındığını anımsatan Tapsız, şöyle konuştu:
     "Suriyeliler çatışmadan sonra komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Kadın çocuk demeden evlerini terk etmek zorunda bırakıldılar. On binlerce Suriyeli kardeşimiz yaralandı. Yaralı kardeşlerimiz Kiliste ve komşu illerde tedavi altına alınıyor ve alınmaya devam ediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriyeli kardeşlerimize, yalnız değilsiniz dedik. Her zaman onların yanında olduğumuzu ifade ettik. Suriyeli kardeşlerimizi her türlü insani yardımı yapmaya devam edeceğiz."
     Tapsız, Suriyedeki olayların bir an önce son bulmasını istediklerini ifade ederek, "Tek derdimiz Suriyede akan kanın durması, akan gözyaşının artık dinmesidir. Uluslararası toplumun da bu konuda duyarlı olmasını ve kayıtsız kalmamasını arzu ediyoruz" dedi.
    
     -"Kilis nüfusu 3te bir arttı"-
    
     İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy ise geçen yıldan bu yana Kiliste ve konteyner kentte kalan Suriyelilere sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
     Kilisin nüfusunun Suriyelilerin gelmesiyle 35 bin civarında arttığını ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
     "Bu ise Kilisin nüfusunun 3te 1 oranında artmış olması anlamına geliyor. Tabii ki sağlık hizmetlerinin ve acil sağlık hizmetlerimizin iş yükü de artıyor. Gerek şehrimizdeki misafirlerin gerekse sınır ötesinden yaralı olarak ilimize gelen Suriyeli kardeşlerimizin sağlık hizmetlerinden en hızlı şekilde faydalanmaları için elimizden gelen her türlü fedakarlığı gösteriyoruz.
     Son bir yılda ilimizdeki 112 acil ambulanslarımızla hizmet verdiğimiz toplam vaka sayısı yaklaşık 25 bin civarındadır. Bu vakaların 9 bin 200ü Suriyeli misafirlerimizdir. İl dışına sevk ettiğimiz toplam hasta sayısı 2 bin 500dür. Bunun bin 125i Suriyeli hastalarımızdır. Ancak zaman zaman sınırdan toplu yaralı girişleri olduğunda ambulans hizmetlerinde zorlandığımız durumlar olabilmektedir. Bu durumda, komşu illerimizden ambulans takviyesi yapılmaktadır."
     Suudi Arabistan Ulusal Kampanya Türkiye Ofisi Müdürü Halit El-Esseleme ise Suriyelilere destek olduklarını belirterek, yardımları dolayısıyla Türk Hükümetine teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Vali Tapsız, ambulans şoförlerine anahtarlarını teslim etti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suudi Arabistandan Kilise ambulans desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER