Süzerden, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına soru

Süzerden, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına soru önergesi -Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Süzer: Garip Yıldırım görevden ayrılmış mıdır- Ayrıldı ise ne şekilde ayrılmıştır-


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Ahmet Süzer, Eskisehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğünün işleyişi ve yönetim biçimi hakkında soru önergesi verdi.
     Süzer, önergesinde, Büyükşehir Belediyesine bağlı ESKİnin işleyişi ve yönetim biçimi hakkında kamuoyunda doğabilecek yanlış kanaatlerin giderilmesi için Meclis Başkanlığına soru önergesi verme zorunluluğu doğduğunu bildirdi.
     ESKİ Genel Müdürlüğüne vekalet görevinin şu anda kimde olduğunu vurgulayan Süzer, şu ifadelere yer verdi:
     Garip Yıldırım görevden ayrılmış mıdır- Ayrıldı ise ne şekilde ayrılmıştır- Görevimin başındayım şeklinde kamuoyuna açıklamada bulunan bir kimsenin izinli olduğu dönemde kurumdan emekliliği ne şekilde düzenlenmiştir. Bürokratlardan işe başlarken ya da görev anında istifa ya da emeklilik dilekçesi mi alınmaktadır ki bürokratın emeklilik işlemlerinden sonradan haberi olmaktadır. ESKİye genel müdürlüğüne vekalet etmiş bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Mansız, yerel basında yer alan Karacaşehirdeki fidanlığı ile ilgili olarak alışveriş yaptım dediği Yalovadaki fidan satıcısı şirket ile belediye şirketleri ya da ESKİde alışveriş yapmış mıdır-
     Bu fidanlığın bulunduğu araziye Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yardım yapılmış mıdır- Genel sekreterin fidan yetiştirme işinde belediyenin imkanları herhangi bir şekilde kullanılmış mıdır- Sorularının kamuoyunda konuşulduğu ve tartışıldığına şahit olunmuştur. Belediyemizin şaibelerle anılmaması için Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Mustafa Mansızın fidan ticareti ya da herhangi bir şekilde ticaret yapıp yapmadığını konusunun aydınlatılması gerekmektedir. Belediye Meclisinin ve kamuoyunun bu konuda ivedilikle aydınlatılması ve toplumda oluşabilecek yanlış kanaatlerin giderilmesi için soru önerimizin ivedilikle cevaplanmasını arz ederiz.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Süzerden, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER