SYDVnin çalışmaları

SYDVnin çalışmaları -Kütahya Valisi Kenan Çiftçi: Bu yıl evine girmediğimiz hiçbir vatandaşımız kalmayacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Bu yıl evine girmediğimiz hiç ir vatandaşımız kalmayacak dedi.
     Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu yılın başından beri bütün mahallere gidilerek ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bu ev ziyaretleri için bir ekibin oluşturulduğunu belirten Çiftçi, şöyle devam etti:
     Tren garı, otogar ve sevgi yolu her akşam bu ekibimiz tarafından geziliyor. Bu gezilen yerler, bana rapor halinde mesaj atılıyor. Dün gece gelen raporda Maltepe Mahallesinde 13 eve gidilmiş, orada yaşan vatandaşların ihtiyaç durumlarına bakılmış. Başka bir raporda akşam saatlerinde cadde ve sokaklar gezilerek kağıt mendil satan çocuklarımız veya dilenen vatandaşlarımızın olup olmadığı kontrol edilerek, tarafımıza bilgi verilmiştir. Ayrıca yine tren garı ve terminal binasına gidilerek, burada evsiz vatandaşlarımızın olup olmadığı tespit edilmiş. Evsiz vatandaşlarımız toplanarak bir otele yerleştirildi. Her gün en az 10 tane ev gezeceğiz. Bütün mekanları gezeceğiz. Sadece bir vatandaşımızın ihtiyacını görsek bile bu projenin yerine geldiği manasına geliyor. Bizim görevimiz bu vatandaşlarımızı bulup gerekli yardımları yapmaktır. Buradan bütün vatandaşlarımızdan şunu istiyorum. Bizim görmediğimiz, duymadığımız, gözümüzden kaçan yardıma muhtaç vatandaşlarımız mevcut ise lütfen bize bildirsinler. Telefonla, buraya gelerek veya sosyal medya üzerinden bizlere ulaşarak bu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bildirsinler. Bunun yanında gazi ve şehit ailelerini de düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Bu yıl evine girmediğimiz hiç bir vatandaşımız kalmayacak.
     Vali Yardımcısı Bilal Ölmez de Kütahyada kurulan pazar yerlerinin de gezildiğini ve buralardan atık meyve ve sebze toplayan 25 kişinin tespit edildiğini dile getirdi.
     Bu 25 kişi arasında 12 kişinin düzenli olarak SYDVnin yardımlarından yararlandığını anlatan Ölmez, Bunlardan 11 kişinin maddi durumları iyi. Hatta bu kişilerin kendi evleri bulunuyor. Bunlar arasında sadece iki vatandaşımızın durumu iyi değildi onlarda gereken yardımları yapamaya başladık diye konuştu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber SYDVnin çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER